Päästeamet tänab vabatahtlike päästjaid sireeniga

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_8579Haapsalu päästekomando. Foto: Arvo Tarmula

Homsel ülemaailmsel vabatahtlike päeval puhul lasevad Eesti päästekomandod vabatahtlike töö tunnustamiseks sireeni.  Sellega soovib ka päästeamet tuletada ühiskonnas meelde, et meil on suur hulk inimesi lähedal ja ümber, kes panustavad oma vaba aega riigi sisejulgeolekusse.

Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul on meie praegune päästejõud koos kutseliste ja vabatahtlikega taasiseseisvunud Eestis suurim. „Vabatahtlus on midagi sellist, mida ei saa inimesele peale sundida. Just seetõttu on meil uhke tunne, et meil on nii suur hulk inimesi, kes vabal ajal soovivad panustada sellesse, et tuleõnnetusi oleks vähem ja on reageerimisel oma jõududega abiks. Laupäevase aktsiooni mõte on sireeni valjuhäälse sõnumiga öelda ühiskonnale, et meie kõrval on tublid vabatahtlikud ning me soovime öelda aitäh, et olemas olete,” lisas Suurkivi.

Eestis on üle 1700 vabatahtliku, kes on omaalgatuslikult loonud kokku 112 vabatahtlikku komandot. Koos kutseliste ja vabatahtlike päästjatega on Eestis üle 3400 päästja ja ligi 200 komandot.

Läänemaal on vabatahtlike päästjaid 106.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments