Haapsalust pärit mees mõisteti Inglismaal süüdi juveeliäri röövi eest

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

taimar_uibopuu_301115v

Taimar Uibopuu. WEST YORKSHIRE POLICE

Haapsalust pärit Taimar Uibopuu mõisteti Inglismaal Leedsi kohtus süüdi ja karistati juveeliäriröövi eest 15aastase vangistusega, kirjutas Yorkshire Evening Post.

Uibopuu kuulus kolmeliikmelisse röövlite jõuku, kes selle aasta 25. veebruaril röövisid Londonis Oxford Streetil asuvas juveeliäri ja 24. märtsil Leedsis Albion Streetil asuvas juveeliäris.

Alar Kaljurand (44) sai kohtu otsusega 18-aastase, Rainis Kilk (26) 18-aastase ning Taimar Uibopuu (30) 15-aastase vanglakaristuse

Kohtus näidati turvakaamera salvestist, millelt on näha, kuidas Kaljurand sisenes kauplusesse, suunas püstoli töötajatele ja sundis turvatöötaja taganema. Seejärel sisenesid kauplusesse Kilk ja Uibopuu, kes lõhkusid haamritega vitriinid ja võtsid ära sealt kuldkelli. Kokku said röövlid saagiks kuldkelli 940 000 naela väärtuses.

Sündmuskohalt põgenemisel pidasid juhuslikud möödakäijad Uibopuu kinni, surusid ta tänavale pikali ja andsid ta üle kohale saabunud politseinikele. Kaljurannal ja Kilgil õnnestus sündmuskohalt põgeneda. Nad läksid Leedsi raudteejaama, kust sõitsid rongiga Manchesteri.

Politsei leidis kinnipeetutelt koti, milles oli 64 poest röövitud kuldkella väärtuses 485 000 naela. Rohkem kui 455 000 naela väärtuses röövitud kuldkelli on endiselt kadunud.

Uibopuu on varem Eestis vähemalt seitsmel  korral kuriteo eest süüdimõistetud. Peale selle on politsei teda vähemalt kümnel korral vääärteo eest trahvinud.

2007. aasta algul on ta Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas süüdimõistetud nii narkokuriteo kui ka pettuste eest. Kohtuotsuste järgi vahendas ta vähemalt kahel korral alaealistele amfetamiini. Samuti pettis ka Haapsalu arvutikauplustelet võõra nime all välja arvuteid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
marta
8 aastat tagasi

tublid eesti mehed – eesti kuulsus

Anonüümne
8 aastat tagasi

tubli Eesti mees läks laia maailma tööle…..

chan
8 aastat tagasi

classic jung

?
8 aastat tagasi

&alla mõistust

tegus
8 aastat tagasi

vennike

@
8 aastat tagasi

Fb kommenteerijale : kas selget nägemist on vaja kurjategija läbinägemiseks või kadunud kuldkellade leidmiseks?,meie õigussüsteem pole aga tasemel,kui mingit infot ei anta välismaale edasi kuritegude kohta ja minnakse sinna valge lehena.

#
8 aastat tagasi

Kuidas sel kriminaalil välismaale mineku keeldu peal polnud?

minuteada
8 aastat tagasi
Reply to  #

Schengenis piirikontrollita vaba liikumine.

kp
8 aastat tagasi
Reply to  minuteada

Inglismaa pole Schengen