Postimees: Toobal taandub riigikogust poisteahistamise avalikuks tuleku tõttu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

toobal

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali (pildil) riigikogust lahkumise põhjuseks võis olla hoopis see, et avalikuks tulid tema ebasündsad lähenemiskatsed alaealistele noormeestele, väidab ajaleht Postimees.

Toobal lükkas Postimehe väited tagasi.

Toobal on hiljuti sotsiaalmeedias saatnud 16-aastasele keskkoolipoisile ettepanekuid alkoholi tarvitamiseks ja sauna minekuks, kirjutab Postimees. Kui neid postitusi Toobalile kolmapäeva pärastlõunal riigikogus tutvustati, siis väitis ta algul, et need on rumalus.

"Tund aega hiljem võttis Postimehega ühendust Keskerakonna murelik pressiesindaja. Õhtul kell seitse teatas Priit Toobal, et astub parlamendiliikme kohalt tagasi seoses oodatava reedese riigikohtu otsusega tema kriminaalkaasuses ja sooviga kaitsta riigikogu mainet," kirjutas Postimees.

"Postimehe süüdistused ahistamises ja ligitikkumises on väljamõeldis," ütles Toobal kolmapäeva õhtul ajakirjandusele saadetud avalduses.

"Nagu enamikele Eesti meestele, meeldib ka mulle vahel vabal ajal napsu võtta ja saunas käia, aga kindlasti ei ole ma teadlikult kutsunud ei sauna ega alkoholi tarvitama kedagi alaealist ega teeks midagi sellist mitte kunagi. Ma ei ole kellelegi ligi tikkunud ega kedagi ahistanud," kinnitas Toobal.

"Ma ei tea Postimehe artikli kogu sisu, aga hetkel jääb mulje, et tegemist on mingit moodi provokatsiooniga, mille eesmärk on kahjustada minu mainet. Lükkan need süüdistused ümber. Kindlasti on vale seostada minu tagasi astumise otsust selle Postimehe artikliga," lisas Toobal.

"Langetasin lõpliku otsuse riigikogust enne riigikohtu otsust ära minna juba palju varem ning täpselt nendel põhjustel, mis oma tänases avalduses välja tõin. Selleks, et kaitsta riigikogu mainet. Otsuse tagasiastumise kohta langetasin sellel nädalavahetusel. Postimees pingutb kõvasti üle, arvates, et ma astun tagasi mingi nende väljamõeldud loo pärast. Kui vaja, siis pöördun nende valeväidete ümber lükkamise nõudmisega kohtusse," lubas Toobal.

Toobal teatas kolmapäeva õhtul, et astub riigikogu liikme kohalt tagasi, et "kaitsta riigikogu ja Eesti mainet." Selle nädala reedel peaks riigikohus tegema otsuse keskerakondlaste Toobali ja Lauri Laasi süüasjas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalda
6 aastat tagasi

Kakakas on ikka nende rikkurite unistus. Krdi peded.

Toobal, toobal...
8 aastat tagasi

…ammu oleks aeg olnud RK-st lahkuda ja lõpetada RK maine kahjustamine.

mk
8 aastat tagasi

16 aastaselt vist võib,kooseluseadus ju olemas,erinevus rikastab.

herr+Ligi
8 aastat tagasi

Toobal, viska leili !!!!

Karuott
8 aastat tagasi

noortel poistel sponsor kadunud……..

uno
8 aastat tagasi

Politseiniku enesetapp meenus , kole õudus ,kui lavastatakse süüdi ja pannakse koos pededega pokri.

?
8 aastat tagasi

kui Toobal teadis või aimas,et Riigikohutust on oodata süüdimõistvat otsust,siis oleks võinud juba palju varem tagasi astuda. Aga arusaadav,eks auto bensiinipaak vajas ka täitmist.

kes
8 aastat tagasi

levitab kuulujutte