Arto Aas viib haldusreformi ideed järgmisel nädalal kabinetti

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

REF_Arto_Aas Albert Truuväärt – Riigikogu Kantselei

Riigihalduse minister Arto Aas. ALBERT TRUUVÄÄRT

Riigihalduse minister Arto Aas viib 19. novembril oma ettepanekud haldusreformi asjus valitsuskabinetti.

Kui valitsuse liikmed kiidavad Aasa ettepanekud heaks, koostatakse seadusettepanekud ja uue aasta esimestel kuudel saaks need valitsuse heaks kiita. Eesmärk on, et suveks võiks riigikogu haldusreformi paketi vastu võtta.

„Oleme haldusreformi ettevalmistamisega jõudnud väga olulisse etappi. Novembri jooksul tutvustan ekspertkomisjonis kokkulepitud reformi eesmärke, kriteeriume ja erandeid valitsuskabinetile. Edasine tegevuskava sõltub valitsuspartnerite seisukohtadest, aga loodetavasti ei hakka keegi protsesse pidurdama, mis seaks ohtu reformiseaduste vastu võtmise riigikogus 2016. aasta suveks," ütles Aas.

Riigihalduse minister esitab kabinetile eelmisel nädalal oma töö lõpetanud eksperdikomisjoni raporti koos kõigi selles sisaldunud ettepanekutega. Sealhulgas soovitab Aas seada omavalitsuste moodustamisel põhikriteeriumiks vähemalt 5000 elanikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments