Palivere koolis alustab laupäeval tegevust robootikaring

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Robootikapäev Palivere põhikoolis

Sel laupäeval, 14. novembril on Palivere põhikoolis kooli robootikaringi avaüritus, kus lapsed meisterdavad ise elektri- ja päikesepaneelidega sõidukeid ning tuulegeneraatoreid.

Veel saab näha, mida oskavad teha ligi 3000 eurot maksnud uued robotid, mis soetati E-piima heategevuskampaania abiga.

Töötubades osaleb üle 60 lapse ja kaasa saavad lüüa ka vanemad.

"Kõik 60 on oma kooli lapsed," ütles E-Piimale projekti kirjutanud õpetaja Kristel Tereping ja lisas, et koolis on üldse 72 last.

Kool sai E-Piima projekti abiga osta viis Lego robootikakomplekti, peale selle veel roboti aju, liikumis- ja puuteandurid. Lapäeval saavad lapsed esialgu juhendi abil, hiljem juba omal käel robotid valmis teha ja neid ülesandeid täitma panna.

"Avaüritus on nagu pereopäev," lisas Kristel Tereping. "Tutvustame robootikat ja komplekte". Osalejad jagunevat kahte töötuppa: üks on robotite ehitamise  ja teine teaduskomplektide töötuba, seal ehitatakse näiteks elektrilisi masinad, mehaanilisi tõstukeid jms.

Edasi hakkab põhikoolipoistele mõeldud robootika huviring koos käima korra nädalas. Huviring on nimelt poistele, sest tüdrukud käivad muusikakoolis ja neil on muid huvitegevuse võimalusi. Poistele on ainult sport ja kui keegi sportida ei taha, polegi talle midagi huvitavat pakkuda, sõnas Kristel Tereping.

Ringi võetakse 7., 8. ja 9. klassi poisse. Kui sellest kohti üle jääb, võetakse ka nooremaid poisse. Tüdrukuilt on lootust sel aastal robootikaringi pääseda vaid siis,kui on kohti.

Jaanuaris aga avatakse teine robootikarühm ja sinna võetakse kõik soovijad, olgu poiss või tüdruk.Terepingi sõnul oligi vaid üks tüdruk, kes tundis huvi robootika vastu.

Robootikaingi hakkab Kristel Tereping juhendama koos abikaasa Martin Terepingiga, kes on  Palivere koolis samuti õpetaja.

Avaürituse ajakava laupäeval

Kell 9. Avasõnad kooli direktorilt ja Haapsalu Innovatsioonikeskuse esindajalt.

Kell 9.05. Joonejälgimisroboti ehitamine (1.-5. kl ).

Kell 10.20. Elektri-, õhu- ja päikesepaneelidega sõidukite ning tuulegeneraatorite ehitamine (6.-9. kl).

Kell 12. Taavi Kikas räägib lastele Sype'i vahendusel, kuidas eestlaste välja mõeldud 3D printer pilvesüsteemis töötab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments