Koolipäeva algust kella üheksaks nihutav eelnõu ei saa teoks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Urmas Lauri
Foto: Urmas Lauri

Eelnõu, mille kohaselt tohtinuks koolipäeva alustada enne kella üheksat ainult hoolekogu loal, vältida tulnuks kahes vahetuses õppimist ja söögivahetunnid pikenenuks 30 minutile, niisugusel kujul tõenäoliselt ei jõustu, sest küsimused vajavad rahulikku läbirääkimist haridusministeeriumi, koolide ja omavalitsuste esindajatega, ütles sotsiaalminister Tanel Kiik ERRi uudisteportaalile.

Koolipäeva tervisekaitsenõudeid puudutava määruse uuendamiseks koos käinud töörühm tegi ettepanekud teatavaks 2018. aasta septembris: koolipäeva algus võiks nihkuda tund aega hilisemaks, keeld esimeses klassis kodutöid anda tuleks tühistada ning mitmes vahetuses õppimine peaks lubatud olema ainult hoolekogu loal ja kontrolltööde arvu tuleks paremini reguleerida.

Praegune sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond) ütles ERR-ile, et neid küsimusi on haridusministeeriumiga arutatud, lähtudes sellest, milline oleks õpilaste heaolu ja tervise jaoks parim korraldus.

“Hetkeseisuga selliseid suuri jõulisi muudatusi 1. septembrist sotsiaalministeerium oma vastutusalas koolides ei plaani,” kinnitas Kiik.

Haridusministeerium oli 2018. aastat tehtud ettepanekute suhte kriitiline, kuna pidas seda ülereguleerimiseks.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments