Läänemaal on 100 võõrkeeleoskajat, kes sooviksid töötada kõnekeskuses

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andres Huul Foto MerilinLAKi juht Andres Huul

Eelmisel nädalal sai läbi Läänemaa Arenduskeskuse korraldatud küsitlus, mille eesmärk oli teada saada, kui paljudel on mingi võõrkeele oskus ja kes on huvitatud täis- või osalise tööajaga tööst kõnekeskuses. LAKi koostatud uuringu ankeedi täitsid sada inimest, 89 sooviksid töötada Läänemaal.

„Saime kena ümmarguse tulemuse, millega on nüüd hea edasi tegutseda. Oleme rahul, et nüüd on olemas konkreetsed numbrid ja argumendid ettevõtjatega läbirääkimiste jätkamiseks,“ ütles LAKi juht Andres Huul.

LAK on juba mõnda ega töötanud idee kallal tuua Läänemaale Põhjamaades kõnekeskuse teenust pakkuvaid ettevõtteid. Oktoobri alguses kohtus Huul Samres Groupi tütarfirma Samreis Eesti AS-i esindajatega. Samreis Eesti AS’il on Tartus Rootsi eakatele ja puuetega inimestele sõiduteenust pakkuv kõnekeskus. Septembris külastas Haapsalut ja ka teisi Lääne-Eesti linnu ka Sutherland Global Services Tallinna büroo esindaja. Küsitlusega sooviti teada, milline on potentsiaal kõnekeskuseteenuse pakkumiseks Läänemaal.

„Töökohad, mõistagi, ei teki homme, vaid nende nimel on tööd vaja veel palju teha. Täname kõiki kes oma küsitluse täitsid!“ ütles LAKi juht.

Keeleoskajad LAKi küsitluse alusel:

inglise keel 97 inimest,
soome keel 47 inimest,
saksa keel 44 inimest,
rootsi keel 30 inimest,
hispaania keel 18 inimest,
prantsuse keel 14 inimest,
norra keel 9 inimest,
itaalia keel 7 inimest,
taani keel 6 inimest,
hollandi keel 4 inimest,
poola keel 3 inimest,
islandi keel 2 inimest,
läti keel 2 inimest, 
leedu keel 1 inimene

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sahiib
8 aastat tagasi

Huvitav, mitut keelt see pildil olev jorss ise räägib?
Puhutko venäjä tai rüssa?

hmm
8 aastat tagasi

Kahju, kui ainuke pakkuda olev tööots on seotud Skandinaavia ettevõtete kulude vähendamise aktsioonidega – võrreldav outsourcimisega Rumeeniasse või Indiasse vmt. Võiks ju etemaks olla võimeline meie rahvas.

JahimeesX
8 aastat tagasi

Vene keel on teine riigikeel ja ei lähe võõrkeelena arvwesse—Selline on Huuli isanda seisukoht…

oiga
8 aastat tagasi

Tore, et vene keelt ei oska keegi 😉

no
8 aastat tagasi

siit leiab alampalgaga töötajaid küll