Toidupank kogub täna ja homme Rannarootsi keskuses toitu puudust kannatavatele peredele

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

ToidupankToidupanga töös löövad sageli kaasa klubid ja sõpruskonnad. Haapsalu toidupangal on aidanud ostjatelt abivajajate jaoks toiduaineid koguda Lions-klubi naised. Pildil (vasakult) Leini Vahtras, Erika Tanneberg ja Malle Õiglas. ARHIIV

 

Täna ja homme on Uuemõisas Rannarootsi keskuses Haapsalu toidupanga kogumispäevad, mille ajal saavad kõik poekülastajad annetada toitu puudust kannatavatele peredele.

Samadel päevadel koguvad üle Eesti toitu veel 14 toidupanga liikmed.
 
Kuupäevade valik pole juhuslik: 16. oktoober on rahvusvaheline toidupäev (World Food Day) ja 17. oktoober rahvusvaheline vaesuse vastu võitlemise päev (International Day for the Eradication of Poverty).
 
„Nii toidu raiskamise probleem kui ka vaesus on meie ühiskonnas mõlemad päris valulikud teemad. Inimesed kogevad raskusi üksinda, aga muutus algab üldisest tähelepanust ja märkamisest,“ ütles toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson. „Me püüame väikseid märke. Kõnekas on kas või näiteks see, et Tallinnas on sellel korral üllatavalt palju ettevõtteid ja organisatsioone oma meeskondadega osalemas. On vanu tegijaid, aga eriti palju on uusi. Debüüdi teevad Sõpruse kino inimesed ja tarmukas MyFitnessi meeskond. Kodanikuühiskonna Sihtkapital ehk KÜSK on Toidupanga aitamise tõsiselt ette võtnud. Esimeste hulgas registreerus taas Briti suursaadik koos oma tiimiga ning nad on endaga kaasa kutsunud ka Briti-Eesti kaubanduskoja inimesed. Samuti pidasid oma lubadust appi tulla vastloodud venekeelse kanali ETV+ hommikuprogrammi saatejuhid. Tõesti, see on tore!“

Punaste põlledega toidupanga vabatahtlikud tegutsevad Rannarootsi keskuses kell 12–18. 

Kokku osaleb täna ja homme toidukogumises 38 kauplust 19 linnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments