Lunev loobus võitlusest Saareväljadega

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

lunev saareväli

Haapsalu tarbijate ühistu juht Raimond Lunev ja kinnisvaraärimees Siim Saareväli postimaja laiendamise detailplaneeringu arutelul. ARVO TARMULA

Haapsalu tarbijate ühistu juht Raimond Lunev loobus eile postimaja laienduse pärast vägikaika vedamisest ega nõua enam maa-aluse parkla ehitamist.

 „Lihtsalt loobusime, elu läheb edasi,” ütles Lunev Lääne Elule. „Mis me ikka väikses Haapsalus võitleme, vaja on koostööd.”

Lunevi sõnul said nad Siim ja Sulev Saareväljaga vaidluste kaudu headeks sõpradeks. Pealegi on nad koos ka linnavolikogus. Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost ütles, et planeering on praegu kooskõlasturingil. Kui kooskõlastused saadakse, avalikustab linn planeeringu uuesti.

Postimaja omanik on SRS Kaubandus, mille  omanikud on võrdsetes osades Reio Engman ning isa ja pojad Saareväljad, Sulev, Siim ja Ott. Omanikud tahavad maja suuremaks ehitada. Majja on kavandatud kauplused ja bürood. Lunev on planeeringu algusest peale leidnud, et planeeringuga kavandatud parmkimiskohtadest ei jätku ja nõudis maa-aluse parka rajamist.

Lunevi sõnul on vaja korraldada parkimist, kuid Saareväljade meelst oli tegu turuvõitlusega, sest laiendatud postimajja tuleb rentnikuks toidupood.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pook
8 aastat tagasi

Lunev osteti kommikarbiga ära. Pakuti komme, milles oli tegelikult konjak sees ja pisteti paber ja sulepea ninaette. Vana jäi täis ja kirjutas alla.

Mnjah
8 aastat tagasi

Loll Haapsalu valitsemine, kus linnaplaneerimisalane pädevus puudub ning tehakse planeerimisotsuseid lähtudes kildkonnast ja raha võimust. Masendav

pärn
8 aastat tagasi

Sai nutsu kätte ja kõik on õnnelikud

mis
8 aastat tagasi

Mis toidupood sinna rentnikuks tuleb? Need mis juba Haapsalus ja Uuemõisas pesitsevad haigutavad enamuse ajast pooltühjadena.

M.T.
8 aastat tagasi
Reply to  mis

Maxima