1

Tarbijate ühistu poed Swedbanki sularahateenust pakkuma ei hakka

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Lihula tarbijate ühistu pearaamatupidaja Anne Mäekuusk ütles, et ühistu pole huvitatud Swedbanki uuest sularahateenusest teenusest.

„Ma kahtlen selles, et Lihula tarbijate ühistu tahaks Swedbanki sularahaterminale oma poodidesse võtta. Meil on juba must kaart, Säästukaart Pluss, millega saab ka sularaha välja võtta,” ütles Mäekuusk.

Mäekuusk ütles, et ei oska öelda, kui suur on sularaha väljavõtu käive ühes kuus. Ta lisas, et aruannetest on näha, et inimesed kasutavad seda teenust. „Sularaha võetakse välja isegi Lihula Konsumis, kuigi meil on ka Swedbanki automaat,” ütles Mäekuusk. „Pangaväljavõtetest ma näen, et võetakse 5, 10, 20, 50 eurot korraga, mõni võtab isegi 100 eurot.”

Mäeskuusk lisas, et sularaha kättesaadavus on seal kandis hea, sest Virtsus on üks ja Lihulas kaks pangaautomaati ning ühistupoodidest saab sularaha. „Pangabussis tehakse ikka muid toiminguid,” ütles Mäekuusk.

Pürksi ainsa poe müüjanna Ene Kivi ütles, et Swedbank pole neile sularaha väljamakse automaati pakkumas käinud. Poe omanik on Kivi tütar Evelin, mistõttu on ta poepidamisega hästi kursis.

„Inimesed käivad juba küsimas, kas sularaha saab, aga kust see raha poodi tulema peaks, mida neile anda,” arutles Kivi.

Kivi meenutas, et krooni ajal oli poes sularaha väljavõtmise teenus. See toimis toona hästi, aga ajad olid siis teised, sest inimesed maksid palju rohkem sularahas. Seda raha oli siis omakorda võimalik välja maksta.

Kivi ütles, et kui Swedbank tuleb pakkuma terminali, siis peab kaaluma, kas võtta või mitte. „Kas poekassas sularaha jagub? Nii palju küll ei ole, et iga inimene saaks 50 eurot korraga välja võtta,” arutles Kivi.

Swedbank pakub nendes asulates, kus käib pangabuss, kauplustele, kohvikutele ja bensiinijaamadele sularaha väljamakse terminale, kust saaks sularaha võtta. Swedbanki kinnitusel oleks terminal tasuta nii poeomanikule kui ka raha väljavõtjale. Korraga saab võtta kuni 50 eurot.

Läänemaal pole Swedbankil ühtegi sellist lepingut. Lihulas ja Virtsus on ka pangaautomaat. Swedbank on sellised lepingud sõlminud praegu Kostiveres, Amblas, Viru-Nigulas, Vastse-Kuustes ja Verioras.

Swedbank suleb pangabussi uue aasta algusest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
klient
klient

Küsimus Swedbankile: Miks peaksid kauplused Lihulas või Virtsus väljastama sularaha kui kohapeal on sularahaautomaadid olemas?

wpDiscuz