Holsmeri hinnangul on Leedo eesmärk kättemaks ja kahtluste külvamine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Remo HolsmerReformierakonda kuuluva riigikogu rahanduskomisjoni esimehe ja Tallinna Sadama nõukogu juhi Remo Holsmeri hinnangul on laevandusettevõtja Vjatšeslav Leedo eesmärk kättemaks ja kahtluste külvamine.

"Mul ei ole plaani oma elu kohtuvaidlustega sisustada. Võtame üks hagi korraga. Postimehes avaldatud anonüümsetele allikatele tuginenud valefaktide ümberlükkamiseks ütlesin ajaleheloo ilmumise päevast, et kavatsen oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduda," ütles Holsmer vastuseks BNS-i küsimusele, miks kaebas ta kohtusse Postimehe, kuid mitte Leedo süüdistused avaldanud Eesti Päevalehte ega Leedot ennast.

"Mis Leedot puudutab, siis tema eesmärgiks on kättemaks ja igasuguste kahtluste külvamine. Pöördus ju ta eelmisel nädalal ka Urve Palo, kes korraldas ja vastutab praamihanke eest, vastu kohtusse," märkis Holsmer. "Mina Tallinna Sadama nõukogu liikmene täitsin riigi kui omaniku suunist osaleda majandusministeeriumi poolt korraldatud praamikonkursil. Et selle tulemusel lõpeb monopoolne leping Leedoga järgmise aasta sügisest, siis emotsioniaalselt on tema käitumine kuidagi ehk mõistetav, ratsioniaalselt aga mitte," lisas Holsmer.

"Umbisikuliste kahtlustuste ja asjasse mitte puutuvate faktide läbisegi esitamist ma heaks tooniks ei pea, aga eks igaüks vastutab ise oma sõnade eest," nentis Holsmer.

Postimees kirjutas, et reformierakondlastest Tallinna Sadama nõukogu liikmed küsisid ärimees Vjatšeslav Leedolt raha või neile soodsat koostööd.

Leht kirjutas anonüümsetele allikatele viidates, et reformierakondlased Remo Holsmer ja Kalev Lillo olid aasta algul saartevahelise praamiliikluse ümberkorraldamise aegu küsinud altkäemaksu ning kuna Leedo sellega ei nõustunud, siis olla tema juhitud ettevõtted praamiliikluse korraldamisest välja tõrjutud.

Postimehe kinnitusel tuginesid artiklid kõrgete poliitikute ja usaldusväärsete allikate väidetele.

Saaremaa parvlaevahanke Tallinna Sadamale kaotanud Leedo avaldas Eesti Päevalehele antud intervjuus veendumust, et Tallinna Sadama nõukogu esimees, reformierakondlane Remo Holsmer küsis temalt altkäemaksu, olgugi et mitte sõna-sõnalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments