Politsei soovib turvalist kooliaasta algust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Politsei põhikooli  juures (19)Kooliaasta alguse puhul on ülekäiguradade ja ristmike juures politseinikud ja vabatahtlikud, kes aitavad tagada turvalist kooliteed. Foto Arvo Tarmula

Kooliaasta algusega lisandub lähipäevil liiklusesse palju lapsi ja noori, kelle eesmärk on võimalikult kiiresti ja ohutult jõuda koju, kooli ja trenni. Nagu igal aastal, soovime neile turvalist kooliteed ja teeme kõik endast oleneva, et see neil ka nii läheks. Esimesel koolipäeval on ülekäiguradade ja ristmike juures korrakaitsjad koos vabatahtlikega, et tagada liiklejatele turvaline teekond.

Esmakordselt kooliminejate vanematel soovitame koos lapsega enne kooli läbida tulevane kooli- ja kodutee. Oluline on õpetada last märkama võimalikke ohtusid liikluses ja järgima kehtivaid reegleid. Veenduge, et laps oskab ohutult ületada teed ja ristmikke. Kui kooliteele jääb fooriga reguleeritud ristmik, on oluline, et laps järgiks tee ületamisel õiget foori. Vöötraja ületamisel tuleb tähele panna, et laps veenduks enne sõidutee ületamist, kas autojuht on teda märganud ja peatub. Selgitage lapsele, kuidas käituda kui ristmikule või vöötrajale läheneb alarmsõiduk. Kui laps enamuse oma tavapärasest kooliteest läbib ühissõidukit kasutades, ei ole liiast üle korrata, et seisva bussi eest sõiduteed ületada on äärmiselt ohtlik.

Sõidukijuhtidel palume varuda aega ja kannatust. Märgake väikest liiklejat ja vältige ohuolukordade tekkimist. Lapsevanematele, kes oma lapsed autodega kooli toovad on soovitus: planeerige oma hommikud varakult ja piisava ajavaruga. Õigeaegselt kodust lahkudes jääb ära üleliigne kiirustamine ja ummikutes seismine.

Panen kõigile liiklejatele südamele, et liiklusseaduse nõudeid tuleb täita, sest meie järelkasv võtab eeskuju teistelt liiklejatelt. Eeskuju järgides väheneb võimalus, et lapsed satuvad ohtlikesse olukordadesse ja õnnetustesse. Meie kõigi kohus on aidata lastel õppida arvestama ohtudega liikluses. Anname siis lastele oma tegevusega õiget eeskuju.

Ohutut liiklemist ja ilusat kooliaasta algust kõigile!

Meelis Laurmann
Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments