1

Risti endise vallavanema korruptsiooniprotsess algab tuleva aasta veebruaris

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Vallavanem Rein Kruusmaa on kindel, et Risti on Läänemaa kõige tõhusam omavalitsus. Foto: Katrin Pärnpuu

Rein Kruusmaa. ARVO TARMULA

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Küllike Kask, advokaat Peep Rajavere ja Lääne maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo leppisid neljapäeva hommikul eelistungil kokku, et endise Risti vallavanema Rein Kruusmaa korruptsioonisüüteo arutamine algab tuleva aasta veebruaris.

Kase sõnul algab tal oktoobris mahukas narkokuriteo kohtuasi, mistõttu saab ta uut kuritegu arutama hakata kohtus alles tuleva aasta veebruaris. Kohus otsustas, et istung algab 15. veebruaril, asja arutamine peaks lõpule jõudma 1. märtsil. Seejärel läheb kohus otsust kirjutama. Kruusmaad süüdistatakse soodustuskelmuses, ametialases võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

„Jutt ei käi kahju tekitamisest või kahju saamisest, vaid et olen eksinud riigihanke protseduurides. Tahtlikult või omakasu nimel ei ole ma seadust rikkunud, seda võin küll, käsi südamel, öelda,“ ütles Rein Kruusmaa samat juhtumit käsitlenud Lääne Elu artiklis 2. septembril 2013.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vo
Vo

Jutt ei käi kahju saamises või kahju tekitamises. Vaatama peaks hoopis kasusaamist, avalik huvi!

wpDiscuz