2

Raudteejaamas saab kaeda ümberehitatud mootorrattaid

Avatar

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMG_2403

Mootorrattad raudteejaamas möödunud aastal. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval rivistatakse Haapsalu raudteejaama perroonile ligi sada erilise värvilahendusega või muud moodi silmapaistvat mootorratast, millest vanemad on aastaist 1970–1980.

„Kõik võivad tulla nii vaatama kui ka osalema. Kui sul on vähegi poest ja tehasest erinev ratas, võid vabalt ka samal päeval kell 12 kohapeale tulla ja see näitusele panna,” julgustas korraldaja Meelis Palm üritusest osa võtma.

Palmi sõnul oli möödunud aastal näitus suure külastatavusega, perroon oli rahvast paksult täis. „Esinesid ka trikiratturid, keda loodame näha tänavugi,” avaldas ta.

Mullu oli näitusel üle 60 ratta, tänavu loodab korraldaja näha ligi sada erilist ratast.

Näitusel olevate tsiklitega proovisõitu teha ei saa, küll aga on kohapeal seadeldis wheeley machine, kus saab pingi külge fikseeritud mootorratta selga istuda ja gaasi andes proovida, mis tunne on, kui esiratas õhku tõuseb.

„Näituserattad on ikka silma nuumamiseks, kombeks on, et võõrast ratast näppima ei minda,” ütles Palm.

„Kõik oleneb fantaasiast, rõhku pannakse muidugi peamiselt välimusele – tihtilugu on rattale ehitatud täiesti uus raam ja lisatud teiste rataste komponente,” ütles Palm.

Kuna mootor jääb samaks, öeldakse ratta mark hiljem just selle järgi.

Ümberehitatud tsiklite näitusel osalemise eeldus on, et peale oma erilise välimuse on ratas ka sõidukorras. „Piisab sellestki, kui ratta autotreileris kohapeale tood, kuid näitusepaika peab sellega ise sõitma,” täpsustas Palm.

Näitusel on nii uuemaid kui ka vanemaid rattaid aastaist 1970–1980. Osalejaid on üle Eesti, kuid reklaami on väljapanekule tehtud ka Soomes. „Eks hiljem ole näha, kes kohapeale tulevad,” ütles Palm, kes korraldab üritust oma põhitöö kõrvalt vabast ajast.

Näituse lõpus valitakse välja parimad seitsmes kategoorias, samuti valitakse rahva lemmik ning erilisem värvilahendus. Õhtul on järelpidu Müristaja MC klubihoones Sadama 30, kus esinevad rokkmuusikud. Ürituse tarbeks on tellitud ka T-särgid, mida saab kohapealt osta.

Ümberehitatud tsiklite näitus on välja kasvanud Läänemaa ratturite näitusest ja kokkutulekust, mis peeti korraldaja sõnul esimest korda kuus-seitse aastat tagasi. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pikker
Pikker

Kihnu Virve pundi ümberehitatud kalakastkorvidega Emm-ide kohta info puudub!

Pikker
Pikker

Külla tulevad ka Järvakandi Jawa mehed ja Voka Voshodi eided !

wpDiscuz