Täna on Haapsalus ajalookonverents

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna on Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid XXII ajalookonverents.

Pikaajalise traditsiooniga konverents toob Haapsallu kokku taas mitmed tunnustatud Läänemaa ajaloo uurijad. Seekordsel konverentsil on eriti tugevalt esindatud just kesk- ja varauusaja teemad. Juttu tuleb muuhulgas Karuse jäälahingust, eestlaste kristlikest nimedest 13. saj. Lääne-Eestis, Saare – Lääne piiskopkonna vaenusest ning rõivastest ja rätsepatest Saare – Lääne piiskopkonnas 16. saj. esimesel poolel .

Teiste seas esinevad ettekannetega Jüri Kivimäe Toronto ülikoolist, Anti Selart Tartu ülikoolist ning Inna Jürjo Tallinna ülikoolist. Temaatilist ulatust laiendavad Kristiina Ross Eesti Keele Instituudist ja Anu Kõlar Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast.

Tiit Kaljuste poolt leiab käsitlemist Esimese maailmasõja sündmustik.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhatajal Anton Pärnal on hea meel näha konverentsil kõrvuti esinemas oma ala tippe. Pärna sõnul on oluline see, et Läänemaa ajaloo uurijate ning käsitletavate teemadering oleks alati lai, uudne ja valdkondlikult mitmekesine.

Konverentsi raames esitletakse ka uut kogumikku „Läänemaa Toimetised XVIII“, mis tänavu on oma sisult ja vormilt ebatraditsiooniline. Seekordne on pühendatud Eesti Ajaloomuuseumi teaduri, ajaloodoktor ja arheoloog Mati Mandeli 70. aasta juubelile. Kogumik on ühtlasi senistest trükistest mahukaim. Esitlus toimub täna kell 16.00 Haapsalu Raekojas.

Konverents algas kell 10 ja kestab kella 15.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments