Puugihaiguse võib saada pigem rannikul kui sisemaal

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

puugihaigused

Puugihaiguse võib saada rannikupiirkondadest, sisemaal on tõenäosus haigestuda väiksem, näitab terviseameti statistika.

Eestis on diagnoositud tänavu ligi 1300 puukborrelioosi ja 83 puukentsefaliiti haigestumist, peamiselt on nakatunud Saaremaalt, Tallinnast ja Harjumaalt. Üsna palju on haigestunuid ka Läänemaal.

Lõuna-Eestis Võrumaal, Valgamaal ja Jõgevamaal on seevastu vähe haigestunuid. Puugihaigusi on vähe ka Järva- ja Ida-Virumaal. Järvamaa on Eestis ainuke maakond, kus pole puukentsefaliiti diagnoositud.

Peaagu pooled ehk 500 borrelioosijuhtumit on registreeritud Tallinnas ja Harjumaal. Saaremaal on registreeritud 176, Pärnumaal 115, Tartumaal 108 ja Läänemaal 65 borrelioosijuhtu.

Entsefaliiti on Läänemaal diagnoositud kahel inimesel. Hiiumaal on diagnoositud puukborrelioosi 29 ja puukentsefaliiti neljal inimesel.

Kuigi Saaremaal on palju haigusjuhtumeid, ei ole Saaremaa puugid rohkem haiged kui mujal. Näiteks on Saaremaal viirusega nakatunud 1,37% puuke ja Tartumaal 4,6%. Tõenäosus Saaremaal mõni puugihaigus saada on siiski suurem, sest seal on puuke palju rohkem kui mujal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments