2

Energiakonverents Lihulas pakub põnevaid teemasid

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna Lihula Kultuurimajas toimuval konverentsil pakub MTÜ Kodukant Läänemaa kuulajatele energialahenduste mõtteainet kodu-, tootmis- ja turismiarenduseks. Tule kuulama, mis on energiasaar või kuidas näiteks päike, tuul, vesi ja rohi oma kodu kasuks tööle panna.

Energiatarve kasvab, sest kasvab tootmine, masinaid rakendatakse üha rohkem, põllumajandus on tõhusam, suureneb energiasäästlik mõtteviis. Sellest lähtuv kulude vähendamine on igapäevamajanduses üks olulisemaid tulevikusuundi ning puudutab meid kõiki. Taastuvenergiaallikaid nagu päike, vesi, tuul, puit, muu bioenergia ja maasisene soojus on edukalt rakendatud väiketootmises.

Teemadest käsitletakse tuule- ja päikeseenergia kasutamist turismiettevõttes, küttesüsteemide paigaldamist, Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) toetusi energiatootmisele, elamu- ja soojamajanduse väljakutseid, energiasaart ja mikrotootmist, biomassi kasutamist, energiaühistuid jm.

Päeva lõpetab nõuandekohvik ja Lihula katlamaja külastus. Lihula katlamaja on ainulaadne ja hea näide sellest, kuidas on võimalik kohaliku kütusega, rohtse biomassiga, põlevkiviõli põletamise asemel soojust toota. Tänu sellele on vähenenud ka õhusaaste, paranenud regionaalne majanduskliima ja tööhõive ning kohalikule tarbijale on soojahind vähenenud.

Kodukant Läänemaa strateegia 2014-2020 üheks suunaks on kohaliku ressursi parem kasutamine ning seeläbi elu- ja ettevõtluskeskkonna toetamine, strateegia toetab maaelu arendamist Läänemaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Soojahind
Soojahind

on tõesti vähenenud? Kui palju?

külmavana
külmavana

Kus august on asi odavam ja tööhõivet parandatud ? Paluks näiteid!

wpDiscuz