Lääne Elu paberleht neljapäeval, 16. aprillil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20150416Aidi Vallik soomlastest ja solvumisest

Kirjanik Aidi Vallik leiab eestlastele hüüdnime otsimise taustal, et eestlaste tüüpiline arusaam naljategemisest, on selline, et üks õige nali tehaksegi alati kellegi arvel ja kedagi solvates. Ja kui nalja objekt enda solvamise peale solvub, siis see näitab, et inimene on huumorimeeleta ega saa naljast aru.

RMK katab põtradele toidulauda

Tänavu istutab RMK Läänemaa riigimetsadesse 439 000 puud ja kaks hektarit tehakse Läänemaal männiseemne külvi. Kolme-nelja aasta pärast muutuvad põlvekõrgused männiistikud aga põtrade toidulauaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Naine
8 aastat tagasi

Kas tõesti on hüüdnime OTSIMINE solvav? Milline võiks olla eestlase hüüdnimi soomlase silmade läbi – kas streigimurdja, odavtööjõud, varas, röövel, prostituut ? Selliseid nimetusi siiski ei pakutud, ehkki “vorolaiset” lipsas nimekirjast läbi.
Enamus eestlasi ei pahandanud, pigem on piinlik, et eestlaste hulgas on nii palju liikluseeskirjade rikkujaid, vargaid , pugejaid (nt.streigimurdjad) ja oma kaasmaalaste mahamüüjaid.Tõele näkkuvaatamine ei saa olla solvav, kuid ise saab alati olla teistsugune: aus, reeglitest kinnipidav ja teisi austav.Iga eestlane võiks siit alustada , selle asemel et pidevalt solvunud olla.