1

Lääne Elu paberleht neljapäeval, 16. aprillil

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Le 20150416Aidi Vallik soomlastest ja solvumisest

Kirjanik Aidi Vallik leiab eestlastele hüüdnime otsimise taustal, et eestlaste tüüpiline arusaam naljategemisest, on selline, et üks õige nali tehaksegi alati kellegi arvel ja kedagi solvates. Ja kui nalja objekt enda solvamise peale solvub, siis see näitab, et inimene on huumorimeeleta ega saa naljast aru.

RMK katab põtradele toidulauda

Tänavu istutab RMK Läänemaa riigimetsadesse 439 000 puud ja kaks hektarit tehakse Läänemaal männiseemne külvi. Kolme-nelja aasta pärast muutuvad põlvekõrgused männiistikud aga põtrade toidulauaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Naine
Naine

Kas tõesti on hüüdnime OTSIMINE solvav? Milline võiks olla eestlase hüüdnimi soomlase silmade läbi – kas streigimurdja, odavtööjõud, varas, röövel, prostituut ? Selliseid nimetusi siiski ei pakutud, ehkki “vorolaiset” lipsas nimekirjast läbi.
Enamus eestlasi ei pahandanud, pigem on piinlik, et eestlaste hulgas on nii palju liikluseeskirjade rikkujaid, vargaid , pugejaid (nt.streigimurdjad) ja oma kaasmaalaste mahamüüjaid.Tõele näkkuvaatamine ei saa olla solvav, kuid ise saab alati olla teistsugune: aus, reeglitest kinnipidav ja teisi austav.Iga eestlane võiks siit alustada , selle asemel et pidevalt solvunud olla.

wpDiscuz