Haapsalu digikino avas pidulikult uksed

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Kolmapäeva avati Haapsalus digikino, mille avaseansiks oli „Käsna-Kalle Kantpüks”.

Filmi käis vaatamas umbes poole Haapsalu kultuurimaja saali jagu lapsi ja täiskasvanuid. Teiste hulgas olid Haapsallu kino vaatama tulnud Risti põhikooli 1. ja 3. klassi õpilased. Õpetaja Mariliis Siirmäe sõnul olid nad pikalt oodanud kvaliteetse kino Haapsallu jõudmist.

„Mõnel lapsel on see suisa esimene kinokülastus,” ütles Siirmäe, kes oli teisipäeva õhtul lastelt ja vanematelt küsinud, kas on soovi ja kolmapäeva hommikul olid kõik lapsed, raha näpus, koolis.

Filmide maaletooja Siim Rohtla lubas enne esimese filmi linastust, et nüüd on Haapsalus sama hea kvaliteediga filmid kui mujal maailmas.

Eile linastus ka „Kiired ja vihased 7” ning nädalavahetusel näeb „50 halli varjundit”. Plaanide kohaselt hakatakse Haapsalu kinos iga päev näitama kahte filmi ja ühte filmi nädal aega järjest. Kino ei näe päevadel, kui on teatrietendus.

Senise 3 euro asemel tuleb Haapsalus kinopileti eest edaspidi maksta 4 eurot. Värskelt Haapsallu jõudnud kinosüsteem läks maksma 82 680 eurot. Sellest 50 000 euroga toetas kultuurkapital ja 30 000 euroga Haapsalu linnavalitsus.

Uue süsteemiga tuuakse kinole film arvuti välise kõvakettaga sarnasel kettal, millelt tõmmatakse film aparaati. Kui film on aparaadis, ei tähenda see, et seda ka näidata võib. Näitamisõiguse saamiseks on vaja saada ka kood ehk võti, mis antakse interneti teel. Seega on võimalik, et film on küll olemas, kuid seda ei ole õigust näidata.

Kultuurimaja kinoruumi jääb igaks juhuks alles ka masin 35-millimeetrise filmi näitamiseks.

3D-seanssidele tuleb eraldi juurde osta üheeurosed 3D-prillid, mida saab hoolsal kasutamisel kasutada aasta.

Fotod ARVO TARMULA

3d_tarmula1 3d_tarmula2 3d_tarmula3 3d_tarmula4 3d_tarmula5 3d_tarmula6 3d_tarmula7

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kino
8 aastat tagasi

Selle aasta parim uudis. Ei pea tallinnas käima