Madis Tiik lõpetas kõrbemaratoni 78. kohaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

tiikMadis Tiik kõrbemaratoniks valmistumas. Foto erakogu

Vormsi perearst Madis Tiik lõpetas maailma raskeimaks jooksuks peetava maratoni Sultan Marathon des Sables 78. kohaga. 

Tänavu 30. korda peetaval maratonil startis ligi 1500 jooksjat, teise eestlasena läbis maratoni Tiigi sõber August Tillo.

Läbi Sahhara kõrbe kulgev maraton on 251 kilomeetrit pikk ja jooks oli jagatud viide etappi, millest pikim on 91 kilomeetrit. Pikim etapp oli ka Tiigi edukaim – ta läbis 91,7 kilomeetrit 12 tunni ja 23 minutiga ja jõudis finišisse 17ndana.

Kõige raskem oli Tiigi sõnul viimane, 42,2 km pikkune etapp. Facebookis kommenteeris ta oma viimase etapi jooksu: "Tehtud! Täna oli kõige raskem. Ei ole saanud korralikult süüa, magu krampis ja iiveldus. Algus oli põrgulik, iga samm oli piin. Jõudu polnud. August läks 10ndal minust mööda ja jäigi ette. Ta tegi oma parima jooksu täna.Teisel poolel, kasutasin vett enda jahutamiseks pealevalamisena, juua sain minimaalselt, sest magu ei võtnud midagi sisse. Viimased 10 arendasin küll pöörast tempot, kuid Augustile järgi ei jõudnud. Tema aeg 5.07, minul 5.10. Täna 252 koht, kuid eelmise etapi superjooks aitas lõppkohale 78, aeg 31.03,35, seega kõik seatud eesmärgid said täidetud ja boonusena pikka etapi superjooks."

Läbi Sahhara kõrbe kulgeval 251 kilomeetri pikkusel maratonil peavad jooksjad kogu varustuse, kaasaarvatud söögi ise kaasas kandma. Korraldajate poolt on tagatud vaid vesi ja ööbimiskoht telgis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kõrbemaraton
9 aastat tagasi

Kas siis 78. või 87. kohaga? Pealkirjas üks tekstis teine.