Haapsalu läheb kolmandat korda Peterburi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu esindus Peterburis arvo tarmula

Mullune Haapsalu kontsert Peterburis. ARVO TARMULA

 

Pühapäeva varahommikul sõidab Haapsalu delegatsioon kolmandat korda Peterburi, et seal reklaamida Läänemaad kui turismisihtkohta.

Peterburi sõitvas 52-liikmelisse delegatsiooni kuulub 11 inimest Haapsalu linnavalitsusest, aga ka Kullamaa, Noarootsi ja Nõva valla esindajaid. Ülejäänud osa delegatsioonist moodustavad ettevõtjad, samuti Läänemaa arenduskeskuse ja Haapsalu Turismi juhid. 

„Kõik ettevõtjad pole sugugi turismiga seotud,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus. Ta nimetas näiteks päästeveste tootvat ettevõtet Lade, ehitusfirmat Rektaron, K-Meti Lõuna-Läänemaalt. Esindatud on ka Haapsalu spordibaasid, Roosta puhkeküla, Vatkude kohvik ning Rannarootsi ja ühendmuuseumi inimesed.

Pärast mullust Peterburis käiku oli Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul kahtlus, kas suudetakse varasemate aastatega võrdset programmi kokku panna. „Proovisime küll formaati muuta ning kaasata Pärnu ja Kuressaare, aga lõpuks otsustasime ise minna,” ütles linnapea.  

Suklese hinnangul on Peterburis käigust kasu, sest rubla nõrgale kursile ja riikidevahelistele keerulistele suhetele vaatamata liiguvad turistid ja luuakse ka ärikontakte. „Haapsalu majutusettevõtete ja teiste turismist kasusaajatega suheldes on meie ürituste tulemus nende arvates märgatav,” lisas ta. 

Teisipäeval korraldab Läänemaa arenduskeskus koos Ingria Tehnopargiga Peterburi Eesti konsulaadis Haapsalu ja ka Peterburi ettevõtjate seminari.

Peterburi reisi tipp on Haapsalut tutvustav üritus Talvepalee kõrval asuvas Kapella kontserdimajas, kus esineb Venemaal hästi tuntud Hortus Musicus. Kontserdile järgnevale vastuvõtule on kutsutud diplomaatiline korpus, ajakirjanikud, ettevõtjad, Peterburi turismifirmade esindajad ja Peterburis elavad Eesti kodanikud.

„Peterburi inimestega suheldes ei tunneta, et meie suhted oleks keerulisemaks muutunud, pigem vastupidi. Tagasiside kutsetele kontserdile ja seminarile on positiivne,” ütles Sukles.

Haapsalu delagatsioon tuleb tagasi teisipäeva õhtul. Kolmepäevasesse reisi mahuvad linnaekskursioon, muuseumikülastused, teatriõhtu, aga ka tutvumine Peterburi hoogsa ööeluga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vigased pruudid
9 aastat tagasi

Kord läksid Mulgimaa mehed Läänemaale kosja…. nojah, ega te meite juurde enam tihka tulla.

matisoon.viljandimaalt
9 aastat tagasi

Kallid haapsalu inimesed tulge viljandimaale

Tont.
9 aastat tagasi

Kommiks alati oma nime all,aga virisejad seda ju ei tee( Sest ei julge). Ja mõnitavad anonüümselt. Meil on selle poolest vedanud,et linnapea ärihuvid kattuvad LINNA huvidega. Ehk mees püüab 120 %. Ja tõesti võidab ju kogu linn- nii poed kui teenindajad…

nimi kohustuslik
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Ilus nimi sul,Tont!

savu
9 aastat tagasi

Olge tasa vaesed kui ei meeldi minge Tallinnasse.

linlane
9 aastat tagasi

see pole muud kui puhkus rahva raha eest. Samamoodi makstakse Suklesele kinni Iisraeli sõit ja tennisemängud

Sukules
9 aastat tagasi

Äkki Sukles ongi biorobot?
Hullumaja patsientidest kokku lapitud…

Nõus
9 aastat tagasi
Reply to  Sukules

Biorobotiseerumises pole kahtlust. Juba kolmandat korda võetakse see sama ämber ette ja katsutakse sinna sisse vette hüppeid teha. Efektiivsust hinnatakse kordade arvus

Mailis
9 aastat tagasi

Mida teie teete peale virisemise teiste püüdlustele anda midagi meie linna firmadele ja inimestele.Teie mittemillegiga rahulolu läheb õudselt üksluiseks, võiksite midagi targemat välja mõelda.Muidugi kui on millega mõelda.

Mailisele
9 aastat tagasi
Reply to  Mailis

Mis sa arvad,et sinu kiidulaulud suklesele pakuvad huvitavat lugemist või? Kaua sa ikka üht ja sama igavat porni vaatad. Ega sellel inimesel eriti katusel ka kõik korras ei ole,kes praegust linnavalitsust taevani kiidab. Vähemalt oma peaga ta küll ei mõtle.

Dessant
9 aastat tagasi

Mida? 11 inimest Haapsalu linnavalitsusest, kes need on? On tegu rahvatantsurühmaga või hoopis rahvapillimängijatega, kes esinevad Suklese taktikepi all Peterburi ettevõtjatele?

Sukules
9 aastat tagasi

võiksid sinna jäädagi…

juunikommunist
9 aastat tagasi

võiks palvekirja kaasa võtta, oleks mured murtud