Lääne Elu paberleht laupäeval, 11. aprillil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Le 20150411Sinilillemärk kogub raha Haapsalu taastusravihaigla kõnniroboti ostuks

Haapsalu jaoskonna naiskodukaitsjad Eda Tamme ja Maire Kruus alustasid koos nelja kodutütrega sinilillemärgi müüki neljapäeva õhtul, pakkudes neid tänaval.

„Inimesed on teadlikud ja kui kuuldakse, et raha kogutakse Haapsalu taastusravihaiglale, siis antakse rohkemgi kui küsime,” ütles Kruus.

Heategevusega kogutud raha eest ostab Haapsalu taasturavihaigla endale maailma kõige moodsama kõnniroboti.

 

Kõrgepingeliin lõi Kullamaa rahva kahte lehte

Kavandatava Harku-Sindi kõrgepingeliini asjus on Kullamaa rahvas kahes leeris: ühed pooldavad maavalitsuse pakutud liinikoridori, teised Kullamaa volikogu esitatud alternatiivi.

Need, kellele ei meeldi volikogu pakutud variant, on vihjanud, et maavalitsuse pakutud liinikoridori äärde jäävad volikogu liikmete ning vallas muidu mõjukate inimese elukohad ja kinnistud. Seepärast teinudki vallavolikogu endale meelepärase liinikoridori.

Selles väites on tõtt nii palju, et enamik volikogu liikmeid elab tõesti maavalitsuse pakutud liinikoridori läheduses. Volikogu esimehe Einar Pärnpuu kodutalust läheb maavalitsuse joonistatud liin 200–250 m kauguselt mööda.

Kullamaal piki Risti–Virtsu maanteed kulgev liin läheb mõnesaja meetri kauguselt mööda ka volikogu liikmete Arvo Riisalu, Marek Topperi, Hannes Kuuseri, Hannes Smiti ja vallavanema Jüri Oti kodust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kullamaalt
9 aastat tagasi

Sellise lolluse peale võib tulla, kas Lehte Ilves või Tiiu Korpus!

Mart+to+Savu
9 aastat tagasi

Ausalt ka–oled Sa soe peast? Näha,et Sa ei tea ei Hnrk-st ega rahastusest midagi,seega hoia oma suu kinni.

kullamaalane
9 aastat tagasi

Väga labane on läheneda liini Kullamaa valla poolt pakutud lahendusele nii, nagu seda siit lugeda võib. Vallavolikogu mõtleb tervele kogukonnale Kullamaa asulas, kus elavad inimesed 92. korteris korterelamutes, kus on kool, lasteaed, kauplus, kirik, kalmistu, arvukalt eramaju jne. See piirkond on Kullamaa valla kõige tihedama asustusega, seda liinialust ületavad päevas sajad inimesed. Kui vägisi liinikoridor Kullamaa asula ja Virtsu maantee vahele tehakse on see inimsuse vastane kuritegu.

Savu
9 aastat tagasi

Kallid Eda ja Maire, andke see raha parem leiutajale kes ehitab selle roboti sest kui Teil peaks endal tulevikus mingit liigest vahetama või mingil muul põhjusel HNRK-sse sattuma ei oleTeil piisavalt raha et seal ennast taastada.Business selline.Kahju Teist sinisilmsetest.
https://www.youtube.com/watch?v=czumxI9T_VA&index=39&list=PLK882UvptsOpvaEuXhThL8W9SdT6wyUX3