Alveri auhinna saab tänavu Haapsalu pitsikeskus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pitsikeskuse näitus (15)

Haapsalu linnavalitsus otsustas oma tänasel istungil anda tänavuse Alveri auhinna Haapsalu pitsikeskusele, teatas linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Linnavalitsuse hinnangul on Haapsalu pitsikeskus teinud väga head tööd Haapsalu salli ja pitsilise pärandi tuntuse tõstmisel. Pitsikeskusest on saanud üks Haapsalu oluline vaatamisväärsus ning seal toimuvad näitused on saanud turistide seas populaarseks. Samuti toimuvad pitsikeskuses Haapsalu käsitööseltsi poolt korraldatavad erinevad töötoad, kus on võimalik õppida pitsi kudumist ning saada aimu selle ajaloost.

Legendaarse Haapsalu linnapea Hans Alveri nimelist auhinda antakse Haapsalus välja 1989. aastast linnakodanikele või organisatsioonile, kes on möödunud aasta jooksul Haapsalu linna kaunimaks muutmisele kaasa aidanud.

 

Alveri auhind pole rahaline preemia, vaid traditsiooniliselt kunstiteos.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments