14

Urmas Sukles peab talle tehtud etteheiteid põhjendamatuks

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Sukles. ARVO TARMULA

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles täna Haapsalu linnavolikogu istungil tema vastu algatatud umbusaldusavalduse kohta, et see on üks poliitilise võitluse vormidest.

„Kui teisiti ei saa, siis tehakse selline käik,” ütles Sukles.

Tänane umbusaldusavaldus tuli Suklesele tema sõnul siiski üllatusena.

„Aga teisest küljest: ma olen 15 aastat juhtinud linna ilma umbusalduseta. Oligi juba imelik,” lisas Sukles naljaga pooleks.

Enamust talle umbusaldusavalduses tehtud etteheiteid pidas Sukles põhjendamatuks. Sukles märkis, et kõik kuus umbusaldusavaldusele alla kirjutanut võinuks avalduse teksti enne läbi lugeda ja mõtelda, millele nad alla kirjutavad.

Ainsana pidas Sukles põhjendatuks "meilide rägastikus" kaotsi läinud kirjet Haapsalu Tammme ristmiku renoveerimistoetuse taotlemise kohta.

„See on ainus, millel on tõsi taga, aga arvestades, et raha anti nagunii ainult kolmele suurele taotlejale, siis ma väga ei põe. Järgmisel aastal me selle raha saame,” ütles Sukles.

Koduta loomade varjupaigaga seonduvat ei soovinud Sukles kommenteerida.

Selle kohta, kas umbusaldusavaldus läheb läbi, ütles Sukles, et tal on linnavalitsuses ja koalitsioonis hea meeskond.

„Ja ma arvan, et kui opositsiooni liikmed loevad läbi, millele nad alla kirjutasid, siis on neilgi ehk mõtlemisainet,” ütles Sukles.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pole
Pole

vahet kes seda hääbuvat väikelinna juhib.

to mina ka kurb
to mina ka kurb

tõesti,kurb kui linna juhitaksie nii kuidas juhtub.Veel kurvem ja traagilisem on aga see,et tervet riiki juhivad sellised ministrid,et võta üks ja viska teisega.Ja nad on niiii kindlad oma edus ja üleolevad teiste suhtes.

Parteikontor
Parteikontor

Saadame Luige teid päästma!

Mina Ka kurb
Mina Ka kurb

Kurb, et meid jätkuvalt juhivad sellised linnajuhid, kes sülitavad kehtivatele seadustele ja juhtimise heale tavale. Üllatab ka see seltskond, kes vaatab särasilmselt näkku nende linnajuhtide klantspiltidele ja nende sigadustele vaid sülitavad ning kritiseerivad neid, kel jätkub kodanikujulgust. Arvan, et paljud on minuga ühel meelel, et Suklese aeg on möödas, mees on nagu sidrun tühjaks pigistatud – ei ole sealt juba ammu tulnud mingeid uusi ideid.

kurb
kurb

..jah, meie meedia ja ühiskondlikus kõnepruugis juurduvad järjest enam sellised laused nagu “..aga las siis rikutakse meie privaatsust ja jälgitakse, sest niikuinii oleme kogu aeg jälgimise all”;”…las tulevad meil eestlastest töötajate asemele hordidena sisserändajaid, sest niikuinii neist ei pääse”; “…ah las olla, sest niikuinii….”.
Ei ole niikuinii- inimestel on väga suur võima ja jõud- kui nad mõistavad ja meenutavad, et neil oma oma vaba tahe, oma au ja uhkus, oma auväärsus ja väärikus.

Andrusele
Andrusele

Kas siis lepime sellega, et on pahasti ja ei tahagi paremat, sest nii kui nii pole mõtet. Palju on räägitud, et ühiskonnas ei ole mitte stagnatsioon, vaid juba tagasikäik, allakäik. Selline mõtteviis, et paremat pole mõtet tahta, alla viibki. Mida massilisemalt nii mõeldakse, seda mugavam neile, kes maksumaksja raha eest elavad. Ehk siis ametnikud, linnapead.

Andrus
Andrus
Eks ta kurb on, kui enam riigimehelikkust ei jagu ja pea igale küsimusele vastatakse mitte südamest vaid retoorika või demagoogiaga. Tõesti kurb. Kõrvaltvaatajana tõstataks siiski küsimuse – kes siis asemele panna oleks? No ma mõtlen tõsiselt. Suklesel on teadaolevalt üks hea omadus Haapsalu juhtida – tema osalusega turismiettevõte tegutseb seal, seega kui läheb linnal hästi, läheb ka temal. Ega ta linnajuhtimises metsikuid vigu lubada ei saa. Kindlasti on poliitikud aastal 2015 juba ammu aru saanud sellest, et vigu tunnistada ega ka parandada pole erilist mõtet, rahvas läheb korra äksi täis, kiruvad ja vannuvad nädala ja siis vajub kõik soiku. Peale… Loe rohkem »
Andrusele
Andrusele

Miks muretsed sellepärast? Avalik konkurss linnapea kohale oleks kõige parem lahendus, sest siis ei pea linnapea olema lõa otsas mingite erakonna kaaslastega. Linnapea peaks ikka tööd tegema, kui täitevvõimu juht ja volikogu esimees esindaja juhtfiguur.

Andrus
Andrus

Ideaalis oleks see tõesti nii, paraku meie poliitilises kultuuris see reegliks ei ole. Küsimuse tõstatasin osaliselt ka selle pärast, et saada teada millised ideed ja motiivid olid uue linnapea suhtes umbusalduse avaldajatel.

kodanik
kodanik

mismõttes ei soovinud kommenteerida- varjupaiga küsimus on praegu arutelu keskmes ja tegemist on probleemiga mis tuleb lahendada.

????
????

No on ikka Mats küll. Kas tõesti Sukles ei saa aru, et tema aeg on möödas. Seesuguse juhtimisstiiliga kahjustab ta ainult linna head mainet ja temale umbusalduse avaldamine oli igati õigustatud.. Ka kõige rahulikumal linnakodanikul saab ükskord mõõt täis. Kaua võib?

No
No

rahulik linnakodanik peaks vist tohtri poole pöörduma! Närvid näikse läbi olevat! Mida on praegune linnapea siis nii hirmsat rahulikule linnakodanikule teinud, et see siin niimoodi hüsteeritseb!? 🙂

Tähtis mees
Tähtis mees

Kena foto.

wpDiscuz