Valimiskomisjon registreeris riigikogu uue koosseisu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vastavalt riigikogu valimise seadusele registreeris vabariigi valimiskomisjon (VVK) oma tänasel koosolekul XIII riigikogu liikmete ja asendusliikmete nimekirja, vahendas ERRi uudisteportaal.

VVK otsus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval. Samast päevast algavad uue riigikogu koosseisu liikmete volitused ja lõpevad eelmise koosseisu liikmete volitused.

Vabariigi valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu ütles "Aktuaalsele kaamerale". et valimiskomisjoni otsus saadetakse juba täna Riigi Teatajasse.

"See on kõigest volituste andmine. Selleks, et nad saaksid ametiülesandeid täitma asuda, peavad nad andma esimesel istungil ametivande," ütles VVK sekretariaadi juhataja Priit Vinkel ERR-i raadiouudistele.

Kui VVK otsus on Riigi Teatajas ilmunud on president Toomas Hendrik Ilvesel aega kümme päeva, et kutsuda kokku esimene riigikogu istung. Praegustel andmetel toimub esimene istung nädala pärast 30. märtsil.

Erakondadele, kes pääsesid riigikokku, otsustas valimiskomisjon seadusest lähtuvalt kautsjon tagasi maksta. Tagastamisele mittekuuluv kautsjon 44 020 eurot kantakse riigituludesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments