Reformierakond, SDE ja IRL jätkasid konsultatsioone valitsuskoalitsiooni moodustamiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit jätkasid täna konsultatsioone valitsuskoalitsiooni moodustamiseks. Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas esitas partneritele omapoolse ettepaneku, kuidas jõuda kokkuleppeni, mille alusel moodustada uus valitsus.

Taavi Rõivase ettepaneku kohaselt langetatakse tööjõumakse, eriti madalapalgalistel, tõstetakse lastetoetusi ning viiakse ellu riigireform. Täna arutati Rõivase esitatud ettepanekuid ning lepiti kokku edasises töökorralduses.

Kiirema ja konstruktiivsema töö korraldamiseks moodustati lisaks läbirääkimiste delegatsioonile ka temaatilised töögrupid. Homme kogunevad ääremaastumuse vähendamise ning maaelu ja põllumajanduse, sotsiaal- ja tervishoiupoliitika ning tööturu ja ka kultuuri ja spordi töörühm.

Kolmapäeval arutatakse töörühmades keskkonna ja energeetika, hariduse, teaduse, innovatsiooni ja e-riigi teemal ning ka õiguskorra ja sisejulgeoleku teemal. Neljapäeval on teemadeks eesti keel, Eesti diasporaa, eestlus ja EV100 ning taristu ja EL investeeringud. Lisaks käib paralleelselt koos ka katteallikaid analüüsiv töörühm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments