0

Emakeelepäeval saab raamatukogus orienteeruda

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Emakeelepäeval, 14. märtsil kell 12 on kõik spordi- ja raamatusõbrad, olgu nad suured või väiksed, oodatud keskraamatukogu kojulaenutusse Posti 3, kus avatakse orienteerumisklubi Okas orienteerumist kajastav näitus. Selle järel algab siseorienteerumine raamatukogu ruumides.

Okase klubi liige Peep Aedviir selgitas, et kaardile on märgitud kontrollpunktid ja rada nende vahel. Rada tuleb läbida õiges järjekorras ja võimalikult nobedasti.

„Võistluse oleme teinud huvitavamaks küsimustega, mis puudutavad raamatukogu teavikute asukohti,” ütles Peep Aedviir. „Sel korral ainult jooksuoskusest ei piisa, et kaardi abil midagi üles leida, on vaja ka omajagu nuputamist. Kes end raamatukogu ruumides nii koduselt ei tunne, saavad abi küsida raamatukoguhoidjatelt ja kaardi kohta rajameistrilt.“

Väikese orienteerumisvõistluse abiga loodab raamatukogu tutvustada oma võimalusi ja teavikute paiknemist mitmel korrusel.

Okasele on emakeelepäeva-puhune võistlus selle aasta võistlushooaja avaüritus.

Näitus, mis sisaldab vanu orienteerumiskaarte, medaleid ja varustust, jääb kojulaenutusse 28. märtsini.

Marika Aedviir

Keskraamatukogu peaspetsialist lugejakoolituse alal

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz