Reformierakond alustab konsultatsioone SDE, IRLi ja Vabaerakonnaga

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Taavi Rõivas Haapsalus 113

Taavi Rõivas. Foto: Urmas Lauri.

Reformierakond teeb ettepaneku alustada konsultatsioone SDE-le, IRL-ile ja Vabaerakonnale.

Kolmapäeval kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas teha peale esimesi kohtumisi erakondadega ettepaneku konsultatsioonide alustamiseks valitsuskoostööks SDE-le, IRL-ile ja Vabaerakonnale.

"Oleme viimastel päevadel kohtunud SDE, IRL-i kui Vabaerakonnaga ja kõigiga on meil vajaliku ühisosa olemas, mille põhjal alustada konsultatsioone valitsuskoostööks. Praeguses julgeolekuolukorras on oluline saada võimalikult kiiresti toimiv ja tugeva mandaadiga valitsus," ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pavlovi refleks
9 aastat tagasi

algavad katsed puudlitega

.....
9 aastat tagasi

Kes loobuks parlamendisaadiku heast palgast?Ega tühja tünni keegi ei vali.

üldiselt
9 aastat tagasi

paraku jah, Ref on enam kui kurikuulus sellepoolest, et oma koalitsioonipartnereid ühel või teisel viisil allavett saadab. Kõik, kes on refiga koos töötanud, on sellest oma poliitilises arengus kaotanud, kaotanud hääli, mainet jne. Pigem hakkab tunduma õigem, et ükskõik kellega välja arvatud Refiga koalitsiooni minna. Seni on seda räägitud pigem keski kohta. Paraku- kui jätame üldise emotsioonitsemise kõrvale ja vaatame viimaste aastate reaalseid arenguid – siis nii paraku on.

Juku
9 aastat tagasi

Erakonnad, kes on kutsutud koalitsiooni läbirääkimistele Ref-iga peaksid raudselt kokku leppima selles ühisosas, millest nad mittemingil juhul ei tagane ja astuma julgemalt refile vastu. Kui võitja erakonnale seesugune lähenemine ei sobi, siis OK, tehku vähemusvalitsuse ja vaadaku kaua nad niiviisi püsivad. Arvan, et sügist nad enam ei näe. Elame-näeme! Praegu aga meelekindlust nii SDE-le, IRL-ile kui ka Vabaerakonnale.

...
9 aastat tagasi

VE kirjutab RE-ga opositsiooni minnes alla iseenese poliitilisele surmaotsusele.

Kaarel
9 aastat tagasi
Reply to  ...

Kas sa pidasid silmas koalitsiooni minekut?
Ehk ongi aeg vähemusvalitsuse tekkimiseks-siis peaks ka valitsuserakond loobuma nn teerullipoliitika kommetest ja üritama koostöömeelsust arendada.
Reformierakonna puudliks sattumise ohud peaks nüüd küll juba mitmekordselt tõestatud olema,et vähegi õppimisvõimelised poliitikud 9 korda järele mõtleks enne kui nende valitsusega liituks.