Lauri Luik ei tee oma kahanenud häältesaagist suurt numbrit

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

lauri luik arvo tarmula (1)

Lauri Luik pääses Riigikokku 855 häälega. Foto: Arvo Tarmula.

Reformierakonna ridades Riigikokku pääsenud Lauri Luik ütles Lääne Elule, et hoolimata oma kahanenud häältesaagist on ta õnnelik, et tema erakonna valimistulemus tervikuna oli hea.

2011. aastal sai Luik Hiiu-, Saare- ja Läänemaa ringkonnas 1931 häält, seekord aga 855.

"Vabaerakond ja EKRE võtsid Lääne-Eestis kahepeale kokku n-ö nullist 24% häältest, mis kahtlemata mõjutas kõikide teiste erakondade ja kandidaatide tulemusi. Osa häältest jagunes ilmselt ümber ka erakonna sees, kuna kultuuriminister Urve Tiidus tegi suurepärase tulemuse," selgitas Luik kahanenud häältesaagi põhjuseid.

Suuri üllatusi Luige sõnul nendel valimistel ei olnud. Vabaerakonna pääsemises parlamenti oli ta olnud päris kindel, kuid rõõmustas, et Reformierakonna häältesaak tervikuna oli sarnane 4 aasta eest saaduga.

"Vaatamata Vabaerakonna ja EKRE [5. ringkonnas] kahepeale võetud 24%-le, oli Reformierakonna toetus meie ringkonnas, nagu ka eelmistel valimistel, jätkuvalt üle 30%. Selle üle on tõesti hea meel," märkis Luik.

Enne valimisi ütles Luik Lääne Elule, et tal on šansse saada haridus- või kultuuriministriks. Nüüd kommentaare andes ta nii kindlaid plaane ei pidanud.

"See sõltub mitmetest asjaoludest, eelkõige sellest, kes saavad meie koalitsioonipartneriteks ning milliseks kujuneb koalitsioonilepe, sh omavahel jagatavad vastutusvaldkonnad," lausus Luik.

Seda, kellega Reformierakond koalitsiooni läheb, Luik ennustama ei hakanud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
9 aastat tagasi

Ometi panid valijad paika saama- ja kilekoti mehe, kes teenis ainult 168 valija toetuse.

Lilluo
9 aastat tagasi

ja mis on selle 8 aastat Riigikogus istutud aja tulemus:)

Madis
9 aastat tagasi

Miks peaks üht täitsameest kottima kellegi hääled. Peaasi et partei nimekirjas kõrgel kohal oled.

Täpsi
9 aastat tagasi

Luik pidi saama ju kultuuriministriks!

kaugemalt
9 aastat tagasi

Paistab terane poss olevat.Edu talle.

!-le
9 aastat tagasi

Kuidas ta sai pooltele valijaist pettumuse valmistada kui RK-sse sai? Kõik, kes valisid, said ta ju valitud. Ei saa aru.

!
9 aastat tagasi
Reply to  !-le

Kuidas seda siis nimetada, kui 2011 oli tal hääli 1931, nüüd aga lausa üle poole vähem.Seega tema senine töö RK-S on pettumuseks olnud,miks muidu nii palju hääli kadunud on.Kas olla pettunud või mitte ei sõltu ainult sellest, kas valitu pääseb RK-sse või mitte, tööd peaks ka ikka tegema!

jah
9 aastat tagasi

kui oled juba kord poliitbüroosse valitud, siis arvad et vist surmani

!
9 aastat tagasi

muidugi, tal savi, et on pooltele oma valijatele pettumust valmistanud. Olgu hääli või 80, peaasi et mammona juurde saab.

Juss
9 aastat tagasi

Hääled st valijad ei huvita luigekest täna enam kohe kindlasti mitte – peaasi et ikka piruka juures edasi saab olla. Muidu peab veel äkki tööle minema..