llmataat lõpetas Läänemaa jääraja 2015. aasta sarja

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Jäärajasõit Uuemõisas 083 (1280x853)

Käesoleva aasta sari sai oodatust varem läbi ja kalendrisse planeeritud kuuest etapist toimus neli. Kahjuks keeras ilm soojaks ja korraldajad otsustasid mitte riske võtta ning otsad kokku tõmmata.

Üldjuhendi järgi pidanuks, kui toimub vähemalt neli etappi, arvesse minema kõigi nelja etapi punktid ja kui rohkem, siis jäänuks välja kõige kehvem tulemus.

Võistlus toimus paralleelselt kahes arvestuses. Karikaarvestuses, kus said punkte kõik osalejad ja meistrivõistluste arvestuses, kus said punkte ainult läänlased.

Oli meeldiv, et osavõtt oli suhteliselt hea, seda vaatamata sellele, et Autospordiliidu poolt oli nõue ,et iga võistleja lunastab omale võistlejakaardi,mis tähendas lisakulutusi.

Oli meeldiv tõdeda et 4WD klassis võttis meestega mõõtu ka üks naisterahvas, Triin Laiverik ja nii mõnigi mees pidi tema paremust tunnistama ja kokkuvõttes Triinust tahapoole jääma.

4WD klassis oli sellel aastal võitmatu Virtsu mees Rainar Leibak, kes saavutas esikoha nii karika- kui ka meistrivõistluste arvestuses. Karika arvestuses tuli ka kolmas koht Läänemaale Ain Laiverikule. Teine oli Edgar Jõgi.

Esiveos oli samuti võitmatu Ridala mees Keven Serbin ja teine oli läänlane Rico Rodi. Kolmas koht läks Harjumaale Marek Meindorfile.

SU klassis oli  kõigil võistlustel võitmatu Sander Ilves, Toomas Kirsi ja Kalle Kruusma ees. Sama järjestus oli ka meistrivõistluste arvestuses.

Naisteklassis võttis osa 4 sõitjad ja kindla võidu viis Harjumaale Kersti Meindorf Kristi Korsi ja Merilin Korpe ees. Läänemaa arvestuses oli esimene Merilin Korpe Britta Bõldääre ees.

J-18 arvestuses jäi ka võit Läänemaale. Kaido Märss võitis Martin Krönströmi ja Martin Jaanuse ees. Viimastel etappidel oli väga kiiret sõitu tegemas Andres Kruusma, aga kuna ta ei saanud teisel etapil osaleda, siis jäi tal seekord poodiumikoht pöödmata.

V-60 klassis oli esimestel etappidel kiireim Valter Puda ja nii talle ka esikoht Hillar Kruusma ja Toomas Lembergi ees. Neljas veteran, kes sai osaleda ühel etapilm oli Väino Tõkke.

Tagaveos napsas kindla sarjavõidu Ruslan Pleshanov, kes sõitis väikse FIAT 133ga Herki Ilvese ja Tom Kõrvase ees. 2WD-sport klassis oli kõik sõidud võitmatu Ennor Lugna, teine oli läänlane Reigo Klemann ja kolmas läänlane Sander Ilves.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
viira
9 aastat tagasi

Tubli Kalle! Natuke vara tõmbad otsi kokku. Kevad ei tule veebruaris!

jääl vesi
9 aastat tagasi
Reply to  viira

aga autosid ei julge peale lasta enam 🙂 kuna vesi jääl