3

Sel nädalal algab Tagalahe spaahotelli detailplaneeringu tegemine

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

uus sppaa tagalahel urmas lauriVaade uue spaa asukohale Haapsalu linnuvatalustornist. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal alustab Saaremaa projekteerimis- ja ehitusfirma Klotoid Haapsalu Tagalahe äärde kavandatava suure spaahotelli ja veekeskuse maa-ala detailplaneeringu tegemist.

Saarlased ja arendaja saavad Haapsalu linnavalitsuses kokku, et esimest korda koos arutada planeeringu lähteülesannet. Kui kaua detailplneeringu koostamine aega võtab, ei saanud linnaarhitekt Anu Joost öelda, sest see sõltub suuresti töö tegijaist.

Haapsalu linnavalitsus valis detailplneeringu tegija välja konkursi teel. Odavaima pakkumuse tegi Klotoid OÜ, kes küsis selle töö eest ligi 4000 eurot. Kallimad pakkumused jäid 10 000 euro kanti, ütles Joost.

Haapsalu linnavolikogu algatas Vaba t 9 krundi ja lähiala detailplaneeringu mullu mais. Vahepealsel ajal on kogutud lähteandmeid, tehtud geoalus ja koostatud muinsuskaitse eritingimusi.

Planeeritav ala on 35 ha, see hõlmab Tagalahe-äärset maa-ala Aafrika rannast Randsalu ojani ja sealt edasi mööda oja kulgevat linna piiri peaaegu Tallinna maanteeni.

Planeering jagab 32 ha suuruse hoonestamata kinnistu kruntideks ja määrab neile ehitamise ning hoonestamise tingimused.

Planeeringu algatamise ettepaneku tegi linnale Harjumaal registreeritud Solid Union OÜ läinud aasta alguses. Mullu märtsis rääkis Solid Unioni omanik Erko Reinmann linnavolikogus, et projekt läheb maksma 23-26 miljonit eurot ja võiks tuua Haapsallu kuni 90 000 külastajat aastas. Hotelli peaks tulema ligi 140 tuba. Reinmann pidas reaalseks, et ehitus saab valmis 2018. aastal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kõrvaloleval
kõrvaloleval

veevärgi heitmuda väljakutel saab ka ishiase välja ravida ja kopsud korda

anonüümsele
anonüümsele

Oled ilmselt rehkendaja, liidad, lahutad ja jagad sisusse tungimata. Jutt käib veekeskusest ja spahotellist ning selline külastaja number 90 000 on igati reaalne liites kokku veekeskuse ja hotelli külastajate arvud. Väiksemate numbritega polegi mõtet opereerida.

Anonüümne
Anonüümne

90 000 külastajat ja 140 tuba, seega igas toas elab aasta jooksul 643,9 erinevat inimest. kas enamus külalisi ööbib siin ainult ühe öö. Miski nendes plaanides ei klapi. Mujal Eestis vaevlevad spaad rahva puuduses viimasel aastal, kustkohalt need kliendid meile sellises koguses saabuvad?

wpDiscuz