Kalda tänavale ei tule uut ülekäigurada

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linnavalitsus ei tule vastu Kalda tänava elanike soovile ega raja Kalda 38 ja 53 vahele ülekäigurada.

Kalda t elanikud on sellekohase sooviga pöördunud linnavalitsuse poole juba 2013. aastal, kuid ka siis leidis linnavalitsus, et liiklust saab rahustada muul viisil, näiteks liiklusmärkidega.

Jaanuaris tegi linnavolikogu liige Raimond Lunev (IRL) linnavalitsusele sellekohase arupärimise. Lunev selgitab arupärimises, et turvalist teeületuskohta vajavad nii bussijaamast kui ka Paralepa rannast tulijad. Lähimad ohutud ülekäigukohad on 100 m kaugusel Jaama ringil ja 180 m kaugusel Kreutzwaldi t otsas.

Reedel volikogus arupärimisele vastanud aselinnapea Peeter Vikman jäi varasemate seisukohtade juurde. Ta ütles, et liikluskomisjon arutas seda küsimust 2013. aastal ja leidis, et ülekäigurada pole vaja. Otsuses tugines komisjon muu hulgas kolledžis tehtud liiklusuuringule, milles ei olnud seda küsimust kitsaskohana märgitud.

„Tänav on kitsas, mõlemale poole on hea nähtavus,“ ütles Vikman volikogus. „Ülekäigurada ei ole praegu prioriteetide hulgas.“

Selle peale imestas Lunev, et Kalda tänava elanikud, kes ometi peaksid olukorda kõige paremini tundma, näevad probleemi, aga linnavalitsus ei näe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
9 aastat tagasi

Huvitav,miks pole siiani jalakäijalubasid,kui autojuhiload on ?? Mingi võrdsus võiks olla ja riik saaks kah riigilõivu kysida. Kui inimene ei mõista nii kitsal tänaval üle tee minna,tuleks tal käimine ära keelata….

Ka Kalda tn elanik
9 aastat tagasi

Nalja teete või? Ei ole sinna mingit sebrat vaja, liiklus pole nii hirmus ttihe, et sealt üle ei saa. Probleem on hoopis sealsetes pinnavetes – tänav kogu aeg märg.

Juhhaidii
9 aastat tagasi

Isegi Kirblas ja Linnamäel on korralikud ülekäigurajad, miks siis Haapsalus on nüüd võimatu?

tehke
9 aastat tagasi

Kalda tn parem parkimiskeelu märk vahetult enne ringristmikku paremasse suunda.Seal seisavad nende autod, kes ei viitsi neid hoovi ajada.Linna poolt tulles pead vastassuunavööndis sõitma, ei näe kurvi taha.Pärast kellegagi koos ja süüdi ka veel, et ise vales rajas.

Hädavajalik
9 aastat tagasi
Reply to  tehke

See on tõesti hädavajalik!

Neeger
9 aastat tagasi
Reply to  tehke

Mingi litakas seal ju on praegu

Gen.
9 aastat tagasi

Nii kitsale tànavale ylekàigurajad ?? Äkki teeks juba paar tunnelit…..

sipsik
9 aastat tagasi

mis sest ülekäigurajast, liiklus ei ole seal nii tihe. likvideerige parem see lomp mis vihmaga tekib, see on jalakäijatele suurem ebameeldivus. inimene pimedas, tavaliselt mustades riietes, helkurit pole – ega ei märka ja siis annad lombist läbi minna ja lainega uhutakse jalakäija kalda tänavalt minema. kes ütleb, et hoia silmad lahti – kõike ei jõua ka jälgida (kõike ei saagi jälgida, muide) ja tuleb rohkem teed vaadata kui jalakäijaid.

Kalda tn elanik
9 aastat tagasi

Kalda tänaval liigub 10 autot tunnis. Milleks sinna sebra? Pigem tuleks midagi ette võtta kõnniteekatete ja ehmatavate koertega.

jaanile
9 aastat tagasi

Oled ikka imelik vend küll. Sinu arust võiksid kõik joosta üle sõidutee lamba kombel ikka edasi?

jaan
9 aastat tagasi

No milleks sinna ülekäik?

koeraomanik
9 aastat tagasi

Ah või aktivist Maiste jäi pika ninaga ….