Kaisa Kuusik on Eesti meister püstolilaskmises

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haapsalu püstolitüdrukuid saatis Eesti meistrivõistlustel edu. Foto: erakogu.

Eesti juunioride meistrivõistlustel laskmises liikus püstoli meistritiitel kui teatepulk ühelt Haapsalu tüdrukult teisele.

Eesti meistrivõistlustel laskmises esinesid kõige võimsamalt püstolitüdrukud. Raplas toimunud meistrivõistlustelt tuli Haapsallu kuldmedal püstolis.  Finaali ehk 8 parema sekka pääsesid Kerli Neljas (359 silma) , Kaisa Kuusik (357 silma) ja Lydia Kurus (356 silma).

Napilt jäid finaali ukse taha Grete Sammal (342 silma 9. koht), Elisabeth Fofilov (333 silma, 10.koht). Südika esinemise tegi ka nooruke Anni Kallas, kellele isiklik rekord 325 silma andis 16.koha.

Finaalis algab kõik nullist. Parimatel on võimalik lasta 20 lasku. Seega oli meie laskuritel võimalus korrata eelmise aasta edu, kui Kerli Neljas võitis meistritiitli.

Paraku pole tiitlit kaitsta lihtne. Seekord segas favoriidiroll ja närvidemängus tuli leppida 6.kohaga. Lydia Kurusel õnnestus esmakordne finaalis laskmine, kuid kahjuks kadus otsustaval momendil kindlus ja medalist jäi väga vähe puudu. Kokkuvõttes talle 4.koht. 

Kindlalt suutis finaalis oma oskused realiseerida Kaisa Kuusik. Kui alguses oli ta vaheldumisi teisel ja kolmandal positsioonil, siis poole finaali pealt asus ta liidripositsioonile ja 2 lasku enne võistluse lõppu oli selge: võitja on Kaisa Kuusik. Teist aastat järjest on parim püstolitüdruk Haapsalust.

Poiste püstolis pääsesid finaali Ott Kaljura ( 515 silma) ja treeneritele ning ka iseendale üllatusena Lars-Erik Peet (509 silma).  

Kuni viimase 10 lasulise seeriani (kokku lastakse põhivõistlusel 60 lasku) oli finaalikohas kindel ka meie Ekke Alar Toomingas. Paraku rikkusid viimased 10 lasku võimaluse ja  ta langes 504 silmaga 12.kohal, kahe meie teise laskuri vahele. 11.koha sai Andres Kruusma 504 ja 13. Hendry Viira 499 silmaga.

Finaali „vana kalana” on Kaljura suutnud alati oma kohta parandada. Larsil oli see esmakordne lõppvõistlusel osalemine. Finaal kujuneski meie poiste jaoks oodatud rütmis. Mingi hetk oli lootus, et Lars suudab oma kohta parandada, kuid 8. jäigi tema lõppkohaks.

Tundus, et Kaljural kordub eelmise aasta hõbemedal. Paraku tuli otsustaval hetkel tabamuseks ainult 8 silma ja pronksmedalist jäi puudu 0,2 silma.

Püssipoistest lasi ennast kindlalt finaali Kristjan Tiitsma 554 silmaga. Lootused finaali saada olid ka viimastel võistlustel hästi esinenud Martten Tiitsmal. Tema jaoks oli finaaliukse lävi seekord aga liiga kõrge. Resultaat 541 silma andis 10.koha.

Teades Kristjani finaalioskusi oli lootus siin kindlasti heale kohale. Paraku vedasid alt närvid. Üks asi on lasta täiskasvanute seas, kus sinult ei oodatagi head tulemust või konkureerida omavanustega teadmisega, et oled üks favoriitidest.

Finaalis ei suutnud Kristjan esimest 5 lasku korralikult teha. Tekkis vahe liidergrupiga, mida ei olnud võimalik järgneva 5 lasuga tagasi teha. Kokkuvõttes andis see finaalis 6.koha. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments