Haridusministeerium: Rahastamist ei ole vähendatud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Hariduslike erivajadustega õpilaste pearaha  kasvas ka sellel aastal, täpsemalt 13,4 miljonilt 14,1 miljonile eurole. Erivajadusega õpilaste pearaha on 2 kuni 14 korda suurem tavaõpilaste pearahast. Näiteks läheb 8% kogu õpetaja tööjõukulude toetusest 3% erivajadustega õpilaste jaoks. Suuremat  õpilasepõhist toetust saavad õpilased, kes on hooldus,- toimetuleku- või lihtsustatud õppekaval, kellele on vajalik õpe väikeklassis või rakendatakse  ühele õpilasele keskendatud õpet. Rahastamist seega vähendatud ei ole. Juba üle-eelmisel aastal tehtud otsusega kaotati eelmise aasta nelja kuu toetuste jagamiselt ära ebamõistlik ja ebaõiglane süsteem, kus maksti väiksemat õpilaspõhist toetust neile, kus oli õpilane integreeritud tavaklassi. Nüüd ongi toetuse suurus vastavalt sellele, milline on õpilase erivajadus ning toetussumma erinevalt varasemast enam ei vähene, kui kool ja omavalitsus on näinud vaeva kaasava hariduse juurutamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments