Läänemaa luigejahilugu jõuab BBCsse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

IMG_0318

Haeska Tuuliku talus üles kasvanud Lehte Ale mäletab lapsepõlvest kuidas Tallinna ja Haapsalu ärimehed 1930. aastatel Tuulikul luigejahil käisid. Foto Arvo Tarmula

Kolmapäeva õhtul läheb BBC Two kanalil eetrisse loodussaade, kus on juttu ka Läänemaal omal ajal peetud luigejahist.  

BBC loodussaate Autumnwach võttegrupp käis Eestis tegemas saatelõiku luikedest. „Nad alustasid oma reisiga Peipsi äärest, aga tulid ka Matsallu, kuna tavaliselt on ka meie juures luiki olnud,” rääkis Haeskas Tuulingu turismitalu peremees Ants Ale.

Haeskas siiski luiki filmida ei õnnestunud, sest ebasobiva tuulesuuna tõttu olid nad mujale lennanud, küll aga sai Ants Ale jutustada Haeska kandis omal ajal toimunud luigejahist.

Tuuliku talus on omal ajal luigejahil käinud nii Eesti vabariigi aegsed ärimehed kui ka nõukogudeaegsed parteijuhid. „Luiki nad siin küll filmida ei saanud, aga fotod ja jahipäevikud luigejahist sai üles võetud,” rääkis Ale.

Luiged õnnestus BBC võttegrupil kaadrisse püüda hoopis Pärnumaal Liult.

Ants Ale hinnangul on oluline sõnum, et selline suur ja maailmas tuntud meediakanal nagu BBC tuli Eestisse selleks, et teha saadet siinsest linnundusest. „Linnuturism on maailmas ja Inglismaal väga populaarne ja loodetavasti jõuab see sõnum ka meie turismiturundajateni,” ütles Ale.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments