1

Haapsalus nähti haruldast roosa-kuldnokka

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

kuldnokk

Foto Aivar Veide

Ornitoloogiahuviline Aivar Veide märkas täna Haapsalus Promenaadi hotelli juures kuldnokaparves haruldast roosa-kuldnokka.

Roosa-kuldnokk, vana nimetusega karjarästas, kuulub kuldnoka perekonda. Pesitsusajal on ta levinud Ees- ja Kesk-Aasias, mõnel aastal ka Kagu–Euroopas, talvitub see linnuliik aga Ees-Aasia lõunaosas, Pakistanis, Indias ja Sri Lankal. Euroopas on roosa-kuldnokk eksikülaline.

Läänemaale on roosa-kuldnokk varemgi eksinud, teda on paariaastaste vahepauside järel nähtud Haapsalus, Noarootsis, Virtsus ja Martnas. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
:-)
:-)

Roosa ingel lendab ûle.

wpDiscuz