Vatkud kolivad pagaritöökoja Haapsalu peatänavale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Avely EnnulaMüüriääre kohviku teenindaja Avely Ennula. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus Karja tänaval asuva Müüriääre kohviku omanikud sõlmisid kolmeks aastaks rendilepingu üle tänava asuva majaomanikuga. Karja 8 asuvale 30 ruutmeetri suurusele pinnale kolitakse viimastel aastatel kuursaalis tegutsenud kondiitritsehh.

„Kuna Kuursaal kadus meil ära, tahame pagaritoodete valmistamise sealt Karja tänavasse tuua,” ütles Müüriääre kohvikut majandava Maxime OÜ juhatuse liige Rein Vatku. „Enne tuli saiakesed Kuursaalist Müüriäärde autoga tuua, nüüd saame kondiitritsehhi siiasamasse üle tänava.”

Kuursaali majandamise lõpetasid Rein ja Marget Vatku selle tõttu, et viieks aastaks sõlmitud rendileping lõppes. „Väsisime ära ka,” nentis Rein Vatku.

Vatku sõnul paistab Kuursaal väljast glamuurne, kuid majas sees on väga palju tööd. Tippsündmused, näiteks mullune võidupüha paraadi järgne vastuvõtt, on väga pingelised ajad, kaua sellise tempoga vastu ei pea.

„Suhted linnaga, õigemini küll linnapeaga [Urmas Suklesega – toim] pole ka kõige südamlikumad,” nentis Vatku.

„Marget pühendub nüüd rohkem lastele,” arutles Rein Vatku. „Müüriäärega on vaja edasi minna. Ehitasime sinna uue köögi, see on suurepärane, kuid nüüd peame rõhku panema teenindusele.”

Tänavu ei lubatud Müüriääre kohvikul selle kõrval asuvale haljasalale suveterrassi rajada. „Eks see ole õige ka, sest haljasala, kuhu me seda teha tahtsime, sobib tõepoolest suurepäraselt suvekontsertideks. Aga loodan, et järgmisel suvel saame oma tänavaterrassi,” ütles Vatku.

Sukles on vanalinna ettevõtjatega vesteldes pakkunud välja mõtte, et Karja tänava võiks suveks autodele sulgeda. See annaks võimaluse ka Müüriäärele.

Esimese hooga teevad Vatkud üüritud ruumis remondi, viivad selle tervisekaitsenõuetele vastavaks. „Detsembris peaks remont valmis olema, sest 15. detsembril peame Kuursaali uuele rentnikule üle andma,” lausus Vatku. Kes Kuursaali majandama hakkab, pole veel välja valitud, kuid Vatku sõnul pidavat linnavalitsu uue rentniku otsimisega praegu tegelema.

„Arvan, et aprillist on meie kondiitritöökoda Karja 8 avatud,” lausus Rein Vatku. „Suvel on meil pagari poolel ametis neli, talvel anname tööd 2,5 inimesele.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments