Linnalapsed saavad eeliskorras lasteaeda

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu linna lastel ei ole lasteaiajärjekorda, küll aga võib järjekord tekkida mõnes teises omavalitsuses elava lapse puhul.

Lääne Elu paber– ja võrguväljaandes ilmus lugu, et Haapsalus ei ole lasteaiajärjekorda.

„Mis jutt? Minu 4,5– ja 2,6aastane ootavad juba peaaegu aasta lasteaiakohta ja lootust anti alles 2015.aastaks,” kommenteeris seda lugu end Terjeks nimetanud lugeja.

Palusime linnavalitsuselt kommentaari.

Linna haridusjuht Mari–Epp Täht jäi selle juurde, et linna sisse kirjutatud lastel ei ole lasteaiajärjekorda. Küll aga võib järjekord olla neil lastel, kes on sisse kirjutanud mõnda teise omavalitsusse.

Linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus selgitas, et sellises vanuses ühe pere lapsed on järjekorras olnud viis kuud, tänavu maist.

„Kahjuks ei selgu kommentaarist, millisesse omavalitsusse on inimene sisse kirjutatud,” vastas Parbus. „Suure tõenäosusega ei ole tegemist Haapsalu linna kodanikega.”

Kohaliku omavalitsuse kohustus on tagada lasteaiakohad linna sisse kirjutatud kodanike lastele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
õiglus
9 aastat tagasi

Kui juba kommentaaride kommenteerimiseks läks,siis võiks ju haridusjuht Täht ka Päiksejänku teemat kommenteerida!? Kuidas tema lapselaps vanaema külastades Haapsalu lasteaias käis,kuidas selle eest maksti,kas maksti või peaaegu maksti? Kuidas haridusjuht ja tema lv sõbrannadele lasteaia toidud maitsevad, kes need söömaajad kinni on maksnud,kas üldse maksti või peaaegu maksti või on kõik lastevanemate rahakotist läinud? Kuidas siis ikkagi selle teemaga on,millest nii töötajad kui vanemad räägivad ,kuid mis kuidagi tõendeid ei saa? Oleks pidanud vist väljaheiteid ekspertiisi viima! Kas mitte Lilles ei olnud see,kes kirjutas magistritöö “Eetiline juhtimine koolieelses lasteasutuses”, kas jäi eetilisest juhtimisest siiski midagi arusaamatuks? Linnavalitsus peaks ju teadma… Loe rohkem »

õiglus
9 aastat tagasi
Reply to  õiglus

Arvata oligi…..kaabakaid saab eristada selle järgi,et neil jätkub nahaalsust , ülbust teha, kuid napib julgust tunnistada ja vastutada. Tegelikult ajab südame pahaks,kuidas see maja igasuguseid sigadusi oma seinte vahele kinni mätsida üritab ja kuidas tegelikult sealsed ametnikud oma võimu linnas ära kasutavad. Häbi!

juss
9 aastat tagasi

Tõnu Parbus? Kas Talna linnavalitsuses oli avalike suhete juht ka keegi Parbus? On nad sugulased?

?
9 aastat tagasi

väike tõenäosus,et kusagilt teisest vallast inimene kommenteeris,et ei saa Haapsalu linna lasteaeda?! Haridusosakond oskab väga hästi sogada

Spetsialist
9 aastat tagasi

Suure tõenäosusega on suur tõenäosus, et Haapsalu lastele lasteaia koha järjekorda peaaegu ei ole.
Kas LV ajaski sogast juttu või siis oleks võinud ajakirjanik selgemaid vastuseid saanud nõuda.
Hetkel väidab Täht selgelt, et ei ole järjekorda. Ja siis Parbuse vastusega tekitatakse jällegi kahtlus. Kas LV “kala” või on LE üritanud kahtluseid tekitada?