EAS aitab ettevõtteid nutiseadmete maailma astumisel

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustab septembris taas tootearenduse meistriklassiga, kus kolmekuulise programmi käigus aidatakse ettevõtetel luua uusi konkurentsivõimelisi tooteid.

Eelkõige sobib programm ettevõtetele, kes plaanivad rakendada oma tootearenduses põnevaid uusi IT lahendusi nagu mobiilirakendused või internetipõhised tellimuskeskkonnad.

„Programmi eesmärk on toetada ettevõtteid nii uute kui olemasolevate toodete ja teenuste arendamisel, lisades sinna infotehnoloogilise lahenduse. Tunnustatud koolitajate juhendamisel läbitakse 4 koolituspäeva ja külastatakse kahel päeval ettevõtteid. Lisaks toetab ettevõtte arendusprotsessi kolme kuu jooksul personaalne juhendaja, kes aitab koolitusel omandatut ellu rakendada,“ ütles EASi tootearenduse meistriklassi koordinaator Katre Purga.

EASi tootearenduse meistriklassi läbinud Baltic Intertex juhi Ulvi Kala sõnul on tegemist tänuväärse programmiga. „Osaleda võiksid ettevõtted, kellel on meeles mõlkunud arendusprojektid, mille realiseerimine on jäänud ajanappuse taha. Projekti õnnestumiseks on hädavajalik, et ettevõtete juhid ja otsustajad leiaksid aega ning tahtmist kuuluda oma ettevõtte tootearenduse meeskonda. Samuti on oluline osaleda ajurünnakutes, mis toimuvad arenduse erinevates faasides,“ kommenteeris Kala.

EASi arenguprgrammi koolitajateks on Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni juhatuse liige Heidi Kakko, juhtimiskonsultant ja koolitaja Jari Kukkonen, kontsultant ja disainer Markko Karu ning tehnoloogiaettevõtete kaasasutaja ja investor Yrjö Ojasaar. Tänaseks on EASi tootearenduse meistriklassi läbinud kümme ettevõtet.

Kandideerimine on avatud kuni 27. augustini. Programm toimub ajavahemikus september kuni detsember 2014. Koolitusprogrammi rahastatakse Euroopa sotsiaalfondi vahenditest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments