Urmas Sukles: paanikaks pole põhjust

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Urmas Sukles

Haapsalu linnapea Urmas Sukles, kes koos volikogu esimehe Jaanus Karilaiuga kohtus eile PKC esindajatega, ütles, et paanikaks ei ole põhjust.

„Vahetasime informatsiooni. Kõige tähtsam on, et inimesed ei satuks paanikasse,” lausus Sukles.

Suklese sõnul plaanib linnavalitsus koos töötukassaga pakkuda töö kaotavaile inimestele psühholoogilist nõustamist. Üks võimalus on, et nõustamine toimuks näiteks lõunavaheajal PKCs tehases, teine see, et psühholoogi vastuvõtt toimuks sotsiaalmajas.

„Teeme koos töötukassaga kultuurikeskuses ka töömessi,” ütles Sukles.

„Haapsalu linnal on võlanõustaja, et kui tõesti peaks kellelgi halvasti minema, teaksid inimesed, millised on võimalused, et nende elustandard ei halveneks,” lausus Sukles.

Linnapea loodab, et PKC hoone leiab omale uue omaniku. „Minu sõnum on, et Haapsalu linnas on üks väga hea tehasehoonetega kinnistu ja Haapsalus on hea vaba tööjõud. See on suur väärtus ja ma arvan, et me leiame sinna investori,” ütles Sukles.

Sukles ütles, et on aktiivselt suhelnud ka kohalike ettevõtjatega, teavitamaks neid vabanevast tööjõust, mis lähitulevikus siinsele tööturule tuleb.

„Õnneks on meil veel aega. Kui tehas sulgeb täielikult uksed 1. veebruarist, siis tootmine lõpetatakse aastavahetuse paiku. Siis on olemas veel töötukassa puhver. Paanikaks praegu põhjust pole,” ütles Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

see on tüüpiline reformi lahendus, ära meid sega, mine jumala juurde, ja kritiseerimist nimetatakse vingumiseks:) puhas EKP kool:)

Taevaisa+Taeblast
9 aastat tagasi

Kallis Eestlane.Lõpeta jonn ja viha.Kallista oma lähedal olevat ja tunne rõõmu ,et sa oled ja nemad on sinuga.

mailis
9 aastat tagasi

Ei tea, keda küll appi kutsuda(taevast, jumalat…), kuid te TOREDAD inimesed olete ikka nii püha viha täis, et oleks tõesti aeg teil ükskord oma lollused lõpetada või lõhki minna. Ehk paneks teie poolt kirutud Sukles oma firma ka kinni- vaat siis oleks küll pidu teie ja Haapsalu inimestel põlvini.Ikka jõudu teile viha pritsida…

mailisele
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Sellepärast,et sinusuguseid riik täis on,kes kõike läbi sõrmede vaatavad, meil eesotsas kõike tehaksegi nii nagu endile kasulik on, rahva heaolu ei ole kunagi ettepürgijate jaoks oluline olnud.

p.
9 aastat tagasi

Baka kraad on toesti piisav, et ilma konkursita toole votta:)

to kohalik
9 aastat tagasi

mis õppimine ? mis ajast see meile edu garanteerib ? Palgaga 3600 eurot võeti ilma igasugu konkurssita hr Ansipi tütar tööle valitsuse kommunikatsioonibüroosse….vot nii,õpi siis siin palju tahad.Nii et,kel vähegi võimalust,laske siit jalga,harituid inimesi pole meie riigile vaja,pigem ainult orje,kes tasuta tööd teevad.

Vot
9 aastat tagasi
Reply to  to kohalik

on ebaõiglane aga karm tõesti see eluke…aga miks siis kodumaalt jalga peab laskma,see nagu ongi ju selline orjameelsuse avaldumise vorm-vahetan peremeest…

hmm to "to kohalik"
9 aastat tagasi
Reply to  to kohalik

Loodan, et sul on siis vähemalt taoline kogemuste ja haridusepagas ette näidata, et siin virised 🙂

“Tiina Ansip on töötanud alates 2013. aastast Meta Advisory Group OÜ vanemkonsultandina. Enne erasektorisse minekut töötas ta valitsuskommunikatsioonis sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunikuna, kelle ülesandeks oli meediasuhete strateegiline planeerimine ja juhtkonna nõustamine.

Eelnevalt töötas Tiina Ansip ajakirjanduses – kuus aastat Linnalehe ja kaks aastat Baltic News Service`i vastutava toimetajana.

Tiina Ansip on lõpetanud Tartu Ülikooli Ajakirjanduse ja Kommunikatsiooni osakonna. Ta ei ole kuulunud ega kuulu ühessegi erakonda, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.”

kodanik
9 aastat tagasi

Milleks haridus, vähemalt Haapsalu lv-sse saab tööle ilma kõrgharidusete ja kui huvi on,siis lausa osakonna juhatajaks.

õunauss
9 aastat tagasi

Kujutan ette kui õnnelikud on Fra-Mare töötajad, lugedes kommentaatorite tulist soovi see ettevõtlus põhja lasta kui vaid saaks… Mina soovin, et tegusate inimeste ärid, mis eesti kapitalil ikka õitseks. Kunagi oli üks mees, kes võitis suure sumaka ning paari aastaga lõi laiaks- ei saanud teised, ega jäänud ka talle midagi. Ka raha tuleb osata kasutada ning kasvatada. Mina soovin kõigile ettevõtjatele edu, mis sest et endal pole. Öeldakse, et see mida teistele soovid tuleb bumerangina tagasi. Kes teab, äkki ongi nii. Millist hunti sa toidad, see võidab.

Kätlin
9 aastat tagasi

Mis te seletate, PKC likvideerimine on linnale just kasulik. Kuna praegust linnapead ja linnavalitsust pole keegi valinud, siis saaks PKC-st terve linnavalitsusetäie töötajaid ja jääb ülegi. Pealegi tahavad nad poole vähme palka ja on palju töökamad ja targemad ka. Haapsalu linnarahvas seda šanssi küll maha magada ei tohi. Lööme käed!

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

Töökamad….aga miks ka mitte. Pole siiani täheldanud,et välislähetustel maani täiskaanimiseks on teadmisi ja oskusi vaja,sellega saaks tõenäoliselt iga elanik hakkama. Muudest tegemistest pole midagi kuulda olnud.

Kohalik
9 aastat tagasi

Jah, midagi pole parata. Kui ollakse noor, tuleb õppida, õppida, õppida. Kui on teadmised ja tööharjumused ning visadus, siis saab ikka hakkama. Kindlasti leiavad paljud PKC senised töötajad uusi väljakutseid, motivatsiooni õppida ja omandada uus eriala. Soovin kogu südamest neile tublidele töötajatele edu ja jaksu leida uus ja palju parem töö siinsamas Haapsalus. Haapsalu on elamiseks suurepärane linn. Küll tulevad ka uued tööandjad. Usun ja loodan.

Kah kohalik
9 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Savisaar saadab isegi Karilaiu Saaremaale, et Haapsalus võimalikult vähe rahvast oleks. Hommikul ja õhtul vaatan, kuidas Tallinnasse voorivad Haapsalu elanikud tuttavate autodega ja õhtul vastupidi. Aga eks Fra Maares saab nüüd kõrgharidusega kaablikõie keeraja täita koristaja ametikohta. Seda see mees rõõmustab. Elaks küll Haapsalus, kui ära ka elaks ja jaksaks toita perekonda.

jah
9 aastat tagasi
Reply to  Kah kohalik

3 kuud on siin tõesti tore

täielik kloun ikka
9 aastat tagasi

Suklesel pole muidugi paanikaks põhjust tema ülesandeks on FEB fondi varastatud miljondeid sirgeks tõmmata et miinimumpalgalisi töökohtasid luua.

???
9 aastat tagasi

mis seos on Suklesel FEB fondiga, segi oled kammind vä?

ppt
9 aastat tagasi
Reply to  ???

Kas sa siis ei tea et Hansmiti FEB fondi rahadega see SPA siia ehitataud ju ongi. Huvitaval kombel langevad ju kuupäevad kokku. Hansmit on ise omanik. Kuldmündi lauri on sama ooperi teine aaria.

kodanik
9 aastat tagasi

inimestel, kelle palk on julgelt üle tuhande euro, neil muidugi pole paanikaks põhjust. hea on õlale patsutada…

kah kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Linnavalitsuse juhtide puhul hakkab palk peagi juba 2000 euro juurest,seega see 1000 on juba nüüd kauge minevik. Kriisinõustamine, võlanõustajad -ei teadnudki,et nende abil saab ka pere toidetud!? Võtke see kloun eesotsast maha ja pange linna juhtima ka lõpuks inimene,kes ei oleks lihtrahva elust nii eemal ,siis ehk jõuaks ka lõpuks kohale,mis tegelikult inimeste elus tulemas on. Ja kui teie meelest see pakutav töötasu 400 eurot kuus on hea küll,siis ootaks linnavalitsuse puhul eeskuju,kus töötajate palgad ei hakka mitte 1000 eurost vaid see on maksimaalne,mis seal teenida võiks.