Haapsalus lõpetanud PKC sulgeb ka Keila tehase

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PKC Eesti Haapsalu tehas. Urmas Lauri PKC Eesti tegutses Haapsalus selles tehases. Foto: Urmas Lauri

 

PKC Eesti sulgeb Keila tehase järgmise aasta märtsis ning koondab 613 töötajat.

“Oleme liikumas oskuspõhiselt tootmiselt teadmisepõhisele majandusele, mis toob kaasa tööjõumahuka tootmise siirdamise Leedus ja Venemaal asuvatesse PKC tehastesse. PKC Eesti mõistab olukorra keerukust töötajate jaoks ja teeb oma inimeste aitamiseks mitmekülgset koostööd nii töötukassa, kohalike omavalitsuste, võimalike tööandjate kui ka kõigi teistega,” ütles PKC Eesti juhatuse liige Merle Montgomery pressiteate vahendusel.

Rahvusvahelisel turul tegutsev PKC Eesti peab pikas perspektiivis konkurentsis püsimiseks otsima tootmisvõimalusi riikides, kus on konkurentsivõimelisemad tootmiskulud ja paindlikumad tööjõuturu võimalused. PKC Eesti tellib pärast tootmisüksuste sulgemist juhtmeköidiste valmistamise allhankena teistest PKC grupi tehastest.

Mullu suvel sulges PKC Haapsalu tehase tegevuse ning viis osa töötajaid üle Keila tehasesse. PKC kontserni majandusaasta aruandest selgub, et plaanis on Keila tehas samuti sulgeda, kuid mitte enne järgmise aasta esimest kvartalit, kui olemasoelvad tarnelepingud saavad täidetud.

Keilasse plaanitakse jätta kompetentsikeskused, mis jätkaks PKC Euroopa ja Lõuna-Ameerika regiooni keskuse arendamist, andes tööd ligi sajale inimesele, kes tegutsevad inseneeria, tootearenduse, toodete lansseerimise, IT, finantside, personalihalduse, müügi, ostu ja hanke valdkondades.

Koondamise ajagraafik on praegu täpsustamisel ja sõltub tootmise siirdamiste graafikust PKC tehastesse Leedus ja Venemaal.

PKC Grupp on rahvusvaheline kontsern, mis tegeleb elektrijaotussüsteemide disaini, tootmise ja integreerimisega, elektroonika ja teiste spetsiaalsete komponentide valmistamisega nii auto- ja veeremitööstustele kui ka teistele valitud tööstusharudele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
endine pkclane
8 aastat tagasi

Sellist peenikest ümbernurgajuttu räägiti enne meie koondamist ja kusagil aasta ennem kui asjaks läks.Mainisin meie direktorile tookord, öelgu otse, et Leedus ja kus iganes, saab odavamalt. Ei kussa- missa, keerutas aga edasi, et kas just odavamalt aga… Nii, et nii nad nüüdsel ajal räägivad jah, ehk oled sa ikka nii loll küll,et aru ei saa.

al+nasser
8 aastat tagasi

“Oleme liikumas oskuspõhiselt tootmiselt teadmisepõhisele majandusele, mis toob kaasa tööjõumahuka tootmise siirdamise Leedus ja Venemaal asuvatesse PKC tehastesse.”

kas ei julgeta öelda, et lihtsalt odavam?’