8

PKC töövahenduspäev jääb ära

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

PKC Eesti Haapsalu tehas. Urmas Lauri

PKC Haapsalu tehas. Foto: Urmas Lauri.

Töötukassa Läänemaa osakonnajuhataja Evelin Kullison ütles, et 7. oktoobril PKC tehases toimuma pidanud töövahenduspäev, kus oleks kokku viidud PKCs töö kaotavad inimesed ja tööjõudu otsivad ettevõtted, lükkub edasi.

„PKC pöördus meie poole, et nad lükkavad kliendipoolse tellimuste mahu 12% kasvust tulenevalt töövahenduspäeva edasi,“ lausus Kullison. Töövahenduspäeva uut kuupäeva ei ole töötukassa ja PKC veel kokku leppinud.

Kasvanud tellimused ei tähenda PKC Eesti juhatuse esimehe Lauri Rohtoja sõnul seda, et Haapsalu tehase sulgemise osas ümber mõeldakse. „Klienditellimuste maht Haapsalu tehases on kasvanud 12% , kuid usume, et see on ajutine,“ ütles Rohtoja.

Kullisoni sõnul oleks töövahenduspäeval pandud rõhku pigem suurematele ettevõtetele, arvestades PKC vahetustega tööd ja ruumi kasutamise võimalusi.

„Me ei hakka kohale kutsuma ettevõtteid, kellel on pakkuda üks töökoht. Nende puhul võtame ettevõtte pakutava töökoha info kaasa. Pigem olid need ikkagi ettevõtted kaugemalt – Harjumaalt. Eeldame, et ettevõttel on [pakkuda] kümme ja enam töökohta,“ ütles Kullison.

Töötukassa on Kullisoni sõnul käinud PKC tehases ka varem – üldist informatsiooni jagamas. „Anti ülevaade töötukassa teenustest. Kohal käidi isegi viipekeele tõlgiga, kuna tehases töötab vaegkuuljaid. Korraldati CV koostamise töötubasid nii eesti kui vene keeles,“ selgitas Kullison.

Kullisoni ütles, et PKC töötajad ei ole veel töötukassase tööd otsima tulnud. Rohtoja sõnul pole koondamisteateid, kellelegi Haapsalus veel kätte antud, sest alles selgub, millal Haapsalu tehase tootmisliinid Keila ja Leedu tehasesse üle viiakse. Seniks kuni liinid Haapsalus on, käib tehases töö edasi.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Group suleb selle aasta lõpuks Haapsalu tehase ning PKC Eesti jätkab tööd Keila tehases. Haapsalu tehases töötab 347 inimest. Kuni 120 töötajale pakub PKC töö jätkamist Keila tehases.

Viimastel andmetel oli selle pakkumise vastu võtnud 63 inimest. „Saaksime täiendavalt Keilas tööd pakkuda veel vähemalt 50-60 Haapsalu tehase töötajale,“ lisas Rohtoja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kalle
Kalle

Ennem,kui rong käiku läheb,pole siin tööd otsida mõtet!!!

Nipitiri
Nipitiri

Tegelt asi ikka poole lihtsam. Töö maht suurenes,aga leedu ei saa sellega hakkama ja seetõttu ka haapalus hetkel tööd ja tohutult lätlasi kes kõik aitavad.

ohjah
ohjah

Kipun nõustuma Jaaguga 🙂

ohjah
ohjah

Rumalukesed, kust otsast paistab, et tööle jääb? Et töövahenduspäev jääb ära, et siis tehast kinni ei panda?

juss
juss

praegu paistab küll, et jääb tööle.

Peeter
Peeter

Aga kas siis PKC jääb lahti või pannakse ikka kinni?

Jaak
Jaak

Ei ole siin mingit häma, kuna polnud lihtsalt tööandjaid kes oleks tööd tulnud pakkuma.

Spetsialist
Spetsialist

Miks siis suletakse? Kõigepealt öeldi, et pole piisavalt tööjõudu võtta. Ja nüüd siis info, et veel ei suleta, sest lisandus tellimusi.
Kui siin mingi loogika on, siis selle võiks lahti seletada. Muidu tundub küll väga segane jutt ja häma olevat.

wpDiscuz