Vormsi vald lammutas KIKi toetuse abil vanad põllumajandushooned

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Vormsi vallavalitsus sai juunis keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) ligi 20 000 eurot, et lammutada Hullo külas asuvad vanad põllumajandushooned.

"Tööd on juba lõppenud," ütles Vormsi vallavanem Tanel Viks Lääne Elule. Viksi sõnul olid hooned rajatud nõukogude perioodil.

"Nii kaua kuni mina neid näinud olin, alates 2001. aastast, püsisid nad muutumatuna. Neil ei olnud funktsiooni," lausus Viks. Kokku taheti lammutada kolm hoonet, millest kaks olid eraomandis ning üks kuulus vallale. Ühelt eraomanikult sai vald lammutamiseks nõusoleku, kuid teine sellega ei nõustunud.

Vallale kuulunud hoone läks Viksi sõnul omalaadsesse taaskasutusse. "See töödeldi killustikuks, mida saab kasutada teeremondiks," ütles Viks. Vallavanema sõnul ei ole praegu Vormsil rohkem suuri hooneid, mida oleks vaja lammutada.

"Oluline oli saada saare süda korda. Seal liiguvad ka turistid," ütles Viks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments