1

Haapsalu põhikoolis käivad lapsed saavad nüüd ohutumalt autost väljuda

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Hommikune liiklus Haapsalu põhikooli juures

Koolipäeva hommikul on Kuuse tänaval tihe liiklus. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu põhikooli juures ehitati kõnnitee ka Kuuse tänava teisele poolele.

"Kuuse tänava teise poole kõnnitee vajadus on kerkinud seoses sellega, et väga paljud lapsevanemad toovad lapsi kooli autodega. Siiani ei olnud võimalik lastel turvaliselt autost väljuda, kuna tee kõrval olnud äärekivi oli auto ukse alumisest osast kõrgem ning tee ääres oli vihmaste ilmadega pikk sopane osa," ütles Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Parbuse sõnul saavad lapsed nüüd astuda autost otse kõnniteele ning liikuda siis üle ülekäiguraja kooli. Kõnnitee mõte sündis linnavalitsuse, politsei ning lastevanemate vahel toimunud arutelude tulemusel. Kõnnitee maksumus oli 4041,60 eurot.

"Hiljaaegu valmis ka Haapsalu linna algkooli juures olev kõnnitee. Enam ei pea lapsed läbi pori bussi peale minema ning uue kõnnitee lahendusega tuli ka parkimiskohti juurde," lausus Parbus.

Parbuse sõnul on praegu raske öelda, milline kõnnitee võiks olla Haapsalus järgmine, mis korda tehakse. Kaardistatud ja remondiootel on üle 30 kõnnitee.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Arutleja
Arutleja
Kui mina oloeksin Haapsalu Linnavalitsuse otsustav ametnik (linnapea või tema asemik), oleksin teinud järgmist: Muutnud Kuuse tänaval Niinest Lihula maanteeni liikumissuunda. Ühepoolseks, suunaga Niinest Lihula maanteele. Poleks vaja ületada tänavat, lapsed ei astuks sõiduteele autodele ette (eriti naisautojuhid ja maasturitega liiklejad teevad seda). Igatahes oleks suurendatud laste ohutus 200% . Ja niine tänavalt Tallinna maanteele sõitmisel ei pea ka enam ummikuis istuma. Igatahes oleks kodanik Parbusel vaja mõelda ja oma häbi maha suruda. Kui ikka inimene ei suuda mõelda loogiliselt, siis ei tee ta seda ka nuudi abil. Selliseid kohtasid on Haapsalus veel, kus ooleks vaja liiklust muuta, et oleks… Loe rohkem »
wpDiscuz