5

Lossiesisel platsil saab täna ja homme verd loovutada

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

DoonoritelkVerd loovutada – tähendab kinkida elu! Foto: Verekeskus

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus kutsub Haapsalu lossiesisele platsile doonoritelkidesse verd loovutama täna kell 12-18 ja homme, 9. juulil kell 11-17.

„Vajame hetkel kõikidele veregruppidele täiendust, seega ootame väga kõiki terveid ja abivalmis läänemaalasi täna ja homme doonoritelki,“ kutsus Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

”Ka doonor on riigikaitsja” juhtlause all tuuritavad doonoritelgid kaheksandat suve. Telgid püstitatakse koostöös Päästeameti, Kaitseväe, Sotsiaalministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, maa- ja linnavalitsuste, Maanteeameti, Kaitseväe Värbamiskeskuse, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, Kaitseliidu ja Eesti Punase Ristiga.

Rohkem infot ja telkide täielik kava.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Säga
Säga

Kas 3 päeva viina ja õlut joonud terve ja värske meeskodaniku verd soovite?
Kui ei, siis go to na..ui.

Anu
Anu

Käisin täna telgist läbi, sees nii kuum polnudki ja väga toredad inimesed olid, minge kindlasti!

Triin
Triin

Kindlasti teeb ka kuumus oma töö 🙁 Isegi kahtlen, kas julgen minna – niisamagi kipub pilt eest minema, mis siis veel kuumaga saab 🙁

Anneli
Anneli

Võib arvata, et paljud doonorid on laulu- ja tantsupeost väsinud.

kas
kas

higi ka keegi tahab, muidu ikka verd ja verd

wpDiscuz