Nädalavahetusest lubatakse taas suveilma

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Promenaad

Haapsalu promenaad. Foto: Arvo Tarmula

Täna püsib madalrõhkkond Botnia lahe rannikul ja selle tuuline lõunaserv ulatub Eesti kohale. Sajuhoogude võimalus on saartel 50% piires, mandril 50-75%. Puhub tugev edelatuul, puhangud ulatuvad päeval sisemaal 12, rannikul 16 m/s. Sooja on öösel 7..12, päeval 16..20°C.

Reede (4.07.) kandub läänevoolus Skandinaaviast niiskust. Vihmahooge on enam öösel ja hommikupoolikul (vihma võimalus on 50-75%). Päeva peale õhurõhk tõuseb ja saju võimalus väheneb. Saartel paraneb ilm juba ennelõunal, mandril pärastlõunal. Läänekaare tuul tasapisi nõrgeneb. Sooja on öösel 10..14°C, päeval 16..21°C.

Laupäeval (5.07.) tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on sajuta (saju võimalus kuni 20%). Tuul on nõrk ja pöördub lõunakaarde. Sooja on öösel 7..12°C, päevaks lisandub soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb meretuulele avatud rannikul kuni 18°C-ni, sisemaal 22..24°C-ni.

Pühapäeval (6.07.) tugevneb Venemaa kohal olev kõrgrõhuala. Samal ajal laieneb Skandinaaviasse madalrõhkkonna serv. Eesti jääb enam kõrgrõhkkonna mõjusfääri ja vihmahood meile ei ulatu. Öö on sajuta ja mõõduka lõunakaare tuulega. Sooja on 11..16°C. Päev on pilverünkadega, aga valdavalt sajuta (vihma võimalus alla 50%). Õhtul võib Saaremaal ja Hiiumaal äikesevihma sadada. Mahedas lõunakaare tuules on sooja 22..28°C.

Esmaspäeval (7.07.) katab Eestit kõrgrõhkkonna lääneserv. Öö on sajuta, päeval on üksikute vihmahoogude ja äikese võimalus (tõenäosusega kuni 50%). Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 13..18°C, päeval 22..28°C, sisemaal võib kohati ka paar kraadi kõrgemale tõusta.

Teisipäeval (8.07.) suureneb Läänemerel madalrõhuvööndi mõju ja selle piirest kandub niiskust ka mere idakaldale. Lisanduv niiskus soosib rünksajupilvede arengut ning seetõttu võib hoovihma ja äikese võimalus veidi suurem olla. Puhub mõõdukas kagutuul. Sooja on öösel 13..18°C, päeval 24..30°C, vihmahoogude korral langeb 20°C ümbrusse.

Kolmapäevane (9.07.) ilm on jätkuvalt kuum. Lõunakaarest lisandub soojust ja niiskust, mis soosib äikesevihmapilvede arengut. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul. Sooja on öösel 14..19°C, päeval 24..30°C, vihmahoogude korral langeb 20°C ümbrusse.

Allikas: Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments