Lääne Elu paberleht neljapäeval, 3. juulil

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

le 20140703* Läänemaa võib kaotada kaks valda! Hanila vallavolikogu otsustas alustada Koonga vallaga ühinemisläbirääkimisi. Eesmärk on liita Koonga, Hanila, Lihula ja Varbla vald 2017. aasta sügiseks üheks omavalitsuseks.

* Riigikogu liikmed Aivar Sõerd ja Andres Herkel kirjutavad arvamusküljel valitsuskoalitsiooni maksumuudatustest.

* Kõik autojuhid peavad varuma kannatust. Ligi kolmandik Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maanteest on suvel remondis.

Vanalinnas tegutsev meelelahutusasutus Aptek sai aasta eest keeleinspektsioonilt hoiatuse, millele ettevõte ei ole seni reageerinud.

* Loe, kuidas läheb ühel suurimal kohalikul tööandjal Haapsalu Uksetehasel. Uksetehase juhataja Ago Soomre leiab, et riigil tasub õppida masuaja üle elanud ettevõtetelt.

* Reportaaž tantsupeo proovidest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
?
9 aastat tagasi

Nii ongi-kes algul tagumised,need pärast esimesed.

Kas sa näed...
9 aastat tagasi

Jaanist on ühe minutiga Juhan saanud!

ootoot
9 aastat tagasi

hurraa, oli veidi aega 3 oblastit milles 33 rajooni, saab jälle veidi aega olema

Juhan
9 aastat tagasi

Lihula endine volikogu esileedi Tiina Lobja pidi saama ühendatud valdade volikogu esimeheks-esileediks, muidu ei ole Lihula vald nõus teistega ühinema.

Jaan
9 aastat tagasi

Lihula endine volikogu esileedi Tiina Lobja pidi saama ühendatud valdade volikogu esimeheks-esileediks, muidu ei ole Lihula vald nõus teistega ühinema.

uudu
9 aastat tagasi

Lihula! Hakake tõmbekeskuse nimel ometi pingutama, senini ainult tagasilöögid (haigla?)

võib+olla
9 aastat tagasi

Ajalooliselt on muidugi Varbla ja Koonga Läänemaa,aga,kui Pärnu on külje all,mis asja Haapsallu on?

Jaan
9 aastat tagasi
Reply to  võib+olla

Ega Haapsallu polegi asja, Kõik tähtsamad asutused on ju Haapsalust üleviidud Pärnusse.Haapsalus on ainult veel nene asutuste punktid.Ja tahad miskit poest ikka Pärnusse .Haapsalus pole ju midagi, olgugi ,et seal on kaupluseid kuid hinnad tunduvalt kõrgemad kui Pärnus ja valikuvõimalus.
Toetan seda ühinemisesoovi .

human
9 aastat tagasi

Moodustatakse uus Lõuna-Läänemaa riigi vaba vabariik. EV politseid seal ei ole, raviasutusi ka mitte. Õppeasutused on kohalike omavalitsuste ülal pidamisel. Alates ühinemisest on kõik nende valdade rahvastiku registrisse kantud elanikud vabastatud maksude maksmisest EV-le. Aastal 2015 esitatakse ühinemisettepanek Gotlandile.

küsi+musi
9 aastat tagasi
Reply to  human

Väga põhjalik ja ammendav vastus. Kas nüüd on tormijooks Kanila balda registreerimiseks?
Siiski üks küsimus nüüd on: Kuidas toimub saarlaste transiitliiklus läbi võõeeiigi – pikad tolli ja piirijärjrkorrad jne. Kuidas garanteeritakse, et saarlased võõrriigi territooriumi läbides oma ajudes pesitsevat halli ainet maha ei jäta. Pole Saaremaal endal kulutusi vaja teha, nagu praegu Itaalias laaditi mürkained USA sõjalaevale hävitamiseks.
Hiidlastel tuleb ka Söru sadam drllrks ajaks sulgrda. Oh, kui palju saarlastega probleeme veel on!
Aga Uue Hanila Kuningliku Vabariigi pärast mu rauast süda sulab kohe sees. Edu Teile ja Teie Tsaaririigist Vabariigille ja Teie Kuningale!

küsi musi
9 aastat tagasi

Mis maakonna nimeks neil saab olema. Siis Pärnu maakonnal ja Lääne maakonnal ühist piiri enam põle.