Tuiksoo peab lahkuma nii riigikogust kui Keskerakonnast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu liige Ester Tuiksoo peab riigikohtu tänase süüdimõistva otsuse tõttu lahkuma nii riigikogust kui ka Keskerakonnast, riigikogusse võib tema asemel pääseda keskerakondlane Siret Kotka, kirjutas Postimees.

Põhiseadus ja riigikogu liikme staatuse seadus näevad ette, et saadiku volitused lõpevad enne tähtaega, kui jõustub teda süüdi mõistev kohtuotsus.

Kui muidu makstakse riigikogu liikmele volituste lõppemisel ühekordset, kuni kuue kuu palga suurust hüvitist, siis süüdimõistva kohtuotsuse jõustumisel parlamendist lahkunud liikmel sellele õigust ei ole.

Keskerakonnast peab Tuiksoo lahkuma vastavalt erakonna põhikirjale, mille järgi arvatakse liige erakonnast välja, kui tema kriminaalasjas on süüdimõistev kohtuotsus jõustunud. Varem Rahvaliitu kuulunud Tuiksoo ühines Keskerakonnaga 2010. aasta novembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
taadu
9 aastat tagasi

Kuule ätt , Tuiksoo pole küll mingi ettevõtja. See on rohkem ahnus…

ätt.
9 aastat tagasi

Pole mõtet tänitada,niisugune saatus võib meid tabada kõiki.See kõik kuulus Rahvaliidu hävitamise programmi.Taheti ka ärimeestele näidata kui iseseisvad nad võivad olla jne.Ma tahaks näha ettevõtjat kes ei ole pistist andnud ja kui mõni ütleb,et ei ole siis lihtsalt valetab.

to ätt
9 aastat tagasi
Reply to  ätt.

Kuda-kuda, mind ka vä? Mis eest mind süüdi mõistetakse ja KE’st välja visatakse? Äkki sa ätikene saad aru, et Tuiksoo pole mingi pisiettevõtja vaid riigikogu liige ja lausa ministergi olnud. Sinu kohta on venelastel hea väljend: ne sravni h*i s paltsem!

raha ei saa
9 aastat tagasi

Ja keskpoliitiline lend jäi ka väga lühikeseks , sest tiivad on kärbitud !

Kohalik
9 aastat tagasi

Tädil peaks nõudepesu selge olema, ennegi söögimajas töötanud.

juss
9 aastat tagasi

helgolandi söökla otsib juhatajat- nõudepesijat. cv saata jne…..

Kohalik
9 aastat tagasi

See tädi võiks KE-sse jääda.

jääb siis
9 aastat tagasi

ainult “tantsud tähtedega”