Postimees: Maakonnahaiglad koonduvad kahe kompetentsikeskuse alla

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu volikogu haiglaistung 049

PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik tutvustas regionaalhaigla ja Läänemaa haigla ühinemiskava ka Haapsalu linnavolikogule. Foto: Urmas Lauri

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) on suve edenedes üha innukamalt asunud maakonnahaiglaid enda alla koondama ehk ametlikus kõnepruugis võrgustama, kirjutab Postimees.

Pikas plaanis soovitakse saavutada olukord, kus PERHi alla on koondunud Põhja-Eestis ja saartel asuvad haiglad, Tartu Ülikooli kliinikumi (TÜK) alla Ida-Viru keskhaigla ja Lõuna-Eesti haiglad. TÜK ongi sel teel juba esimese sammu astunud ja Lõuna-Eesti haiglas osaluse ostnud.

Vormiliselt näeb see välja nii, et regionaalhaigla saab üldhaigla sihtasutuses endale enamusosaluse, pakkudes selle eest investeeringuraha ning lubades lahendada maakonnahaigla personaliprobleeme.

Ametlikud läbirääkimised on PERHil käimas Raplamaa ja Läänemaa haiglatega. Otsus tuleks teha oktoobris, et regionaalhaigla osalus maakonnahaiglates realiseeruks uuest aastast, ütles PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik.

PERHi huviorbiidis on ka Rakvere ja Kuressaare haiglad, kes on Alliku sõnul öelnud, et on küll koostööst huvitatud, aga mitte esimeses järjekorras. «Ilmselt nad ootavad-vaatavad esimesi liitujaid ja nende kogemust.» Liitumisettepaneku on ta teinud ka Hiiumaa haiglale, kuid sealt vastati, et nad tahaksid omaette olla. «Usun, et eks me võtame seda teemat veel arutada ning kuna tegu on riigi asutatud haiglaga, on lõppotsus riigi käes.»

Koostööettepanek on tehtud ka Järvamaa haiglale. Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Kristjan Kõljalg ütles Järva Teatajale, et omavalitsusjuhid otsustasid ära kuulata ka teise suure haigla, Tartu ülikooli kliinikumi pakkumise ja alles seejärel otsustada. Vastust ootab PERH augustiks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments