Nädalavahetusel tuleb maasturite võidusõit Ridala Offroad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

offroadFoto: Ridala Offroad 2014

Juuni viimasel nädalavahetusel tuleb Ridalas omapärane võidukihutamine, kui Panga küla karjääris ja selle ümbuses peetakse võidusõit Ridala Offroad 2014.

Tegemist on Eesti meistrivõistluste 3. etapiga, kohapeale on oodata vähemalt 30 sõidukit. Võistluse korraldab MTÜ Ridala maasturiklubi, peakorraldaja on kohalik mees Matis Trei.

„Ala on vaatemänguline ja publikule hästi jälgitav,” ütles Trei. „Laupäeval, 28. juunil kell 9 algavad kvalifikatsioonisõidud, kus stardijärjekord selgub kiireima ringi aja põhjal.”

Võistlussõidud algavad kell 13 ATVde stardiga. Kell 17 antakse start veoautodele.

Pühapäeval, 29. juunil kell 9 stardivad ET 1 klassi sõidukid, kell 13 ET 2 klass.

„ET 1 klassi kuuluvad originaalvälimusega maasturid, ET 2 klassis on võimalik ise putitada, põhiliselt tehakse seda rehvide kallal,” tutvustas Trei, kes ise stardib ET 2 klassis. TR 2 klassis on ta neljakordne Eesti meister.

„Selliseid võistlusi peetakse Eestis juba 1999. aastast ja selle ajaga on oma vennaskond välja kujunenud. Ridala võistluse ettevalmistus on küllaltki töömahukas, aga saame hakkama,” lisas Trei.

Võistluste peakohtunik on Jaan Villak Tamsalust. Sõidud kestavad 2–3 tundi. Kontrollaja möödudes hinnatakse hetkeseisu ehk kui mitu ringi võistleja suutis läbida. Trei hinnangul kulub ringi peale umbes 20 minutit.

„Tegemist on ikkagi krossiga, kus rajal on üllatusi, sealhulgas poriaugud, kust tuleb omal jõul välja saada. Publikul peaks olema seda huvitav jälgida.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments